Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe kotleciki drobiowe. Nie są zrobione w typowej panierce. Obtoczone są tylko w mące i jajku. Dzięki temu są miękkie i delikatne. Fajna alternatywa dla tradycyjnych kotletów drobiowych. Myślę, że posmakują szczególnie dzieciom. Świetne na obiad, ale również jako przekąska. Przyprawy można tu dobrać według uznania. Co kto lubi. Ja tym razem zrobiłam w przyprawie gyros.
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22076
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 101
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 382
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 108
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 159
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22076
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 101
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 382
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 108
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 159
Składniki
Piersi pokroić w paski. Obtoczyć w przyprawie gyros i odstawić na godzinę. Jajka wbić do miski. Dodać odrobinę soli pieprzu i papryki słodkiej. Wymieszać widelcem. Olej wlać na patelnię, tak żeby całe dno było przykryte. Rozgrzać. Paski piersi obtaczać w mące, a następnie w jajku. Smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony na niewielkim gazie.
Usmażone filety odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym.