Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzone u Jamiego Oliviera.
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 590
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 8849
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 590
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 8849
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 63
Składniki
Zobaczyłam w sklepie cenę jagnięciny i kupiłam cielęcinę :) Pokroiłam polędwicę w bardzo cieniutkie plasterki w poprzek włókien.
Mięso obsypałam obficie przyprawami, bez obaw dodadzą orientalnego smaku a nie smaku piernika.
Mięso nakłułam na pałeczkę bambusową z dodatkiem cieniusieńko pokrojonej cebuli i papryki. Mięso jest cienko pokrojone więc będzie się grillowała tak szybko jak mięso mielone. Nie ma ryzyka "żującego" się mięsa. Skropione obficie oliwą najpierw grillowałam na tacce, a potem dopiekałam już na średnim żarze.
:)
Smaczengo :)