Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzone u Jamiego Oliviera.
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 120
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 129
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 101
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 88
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 120
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 129
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 101
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 88
Składniki
Zobaczyłam w sklepie cenę jagnięciny i kupiłam cielęcinę :) Pokroiłam polędwicę w bardzo cieniutkie plasterki w poprzek włókien.
Mięso obsypałam obficie przyprawami, bez obaw dodadzą orientalnego smaku a nie smaku piernika.
Mięso nakłułam na pałeczkę bambusową z dodatkiem cieniusieńko pokrojonej cebuli i papryki. Mięso jest cienko pokrojone więc będzie się grillowała tak szybko jak mięso mielone. Nie ma ryzyka "żującego" się mięsa. Skropione obficie oliwą najpierw grillowałam na tacce, a potem dopiekałam już na średnim żarze.
:)
Smaczengo :)