Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzone u Jamiego Oliviera.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1047
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 146
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2193
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4215
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1047
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 146
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2193
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4215
Składniki
Zobaczyłam w sklepie cenę jagnięciny i kupiłam cielęcinę :) Pokroiłam polędwicę w bardzo cieniutkie plasterki w poprzek włókien.
Mięso obsypałam obficie przyprawami, bez obaw dodadzą orientalnego smaku a nie smaku piernika.
Mięso nakłułam na pałeczkę bambusową z dodatkiem cieniusieńko pokrojonej cebuli i papryki. Mięso jest cienko pokrojone więc będzie się grillowała tak szybko jak mięso mielone. Nie ma ryzyka "żującego" się mięsa. Skropione obficie oliwą najpierw grillowałam na tacce, a potem dopiekałam już na średnim żarze.
:)
Smaczengo :)