Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Druga wersja domowego kebabu doprawionego po arabsku, tym razem zrobiłam dwa bo ostatnio zabrakło.
pałeczki bambusowe, grill
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22991
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 171
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 354
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 514
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22991
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 171
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 354
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 514
Składniki
Z udek wyjęłam kości i starałam się pokroić mięso w cienkie plasterki- robiłam to pod kątem aby były większe. Użyłam także skóry. Nadmiar skóry i kosteczki wykorzystałam jako bazę zupy, a skórki dodałam do psiej karmy.
Dodałam przyprawy i oliwę całość wymieszałam i nadziałam na pałeczki bambusowe, z dodatkiem cienko pokrojonej papryki i cebuli. Grillowałam pod pokrywą na średnim ogniu około 30 minut parokrotnie obracając. Pod koniec przypiekłam mocniej kebab z każdej strony już bez pokrywy. Mięso jest cienko pokrojone więc robi się prawie tak szybko jak mięso mielone.
Starczyło mi jeszcze do bułek do pracy.
Smacznego :)