Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Druga wersja domowego kebabu doprawionego po arabsku, tym razem zrobiłam dwa bo ostatnio zabrakło.
pałeczki bambusowe, grill
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5075
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 647
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2537
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 179
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5075
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 647
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2537
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 179
Składniki
Z udek wyjęłam kości i starałam się pokroić mięso w cienkie plasterki- robiłam to pod kątem aby były większe. Użyłam także skóry. Nadmiar skóry i kosteczki wykorzystałam jako bazę zupy, a skórki dodałam do psiej karmy.
Dodałam przyprawy i oliwę całość wymieszałam i nadziałam na pałeczki bambusowe, z dodatkiem cienko pokrojonej papryki i cebuli. Grillowałam pod pokrywą na średnim ogniu około 30 minut parokrotnie obracając. Pod koniec przypiekłam mocniej kebab z każdej strony już bez pokrywy. Mięso jest cienko pokrojone więc robi się prawie tak szybko jak mięso mielone.
Starczyło mi jeszcze do bułek do pracy.
Smacznego :)