Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne danie w nieco innej odsłonie - pieczeń podawana w małych naczyniach żaroodpornych. Pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1686
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101697
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6155
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1686
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101697
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6155
Składniki
4 jajka gotujemy na twardo, po przestygnięciu obieramy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę i razem smażymy na oleju. Do mielonego mięsa dodajemy przesmażoną cebulę z czosnkiem, surowe jajko, przyprawy i bułkę tartą. Masę dokładnie mieszamy Naczynia żaroodporne natłuszczamy i posypujemy odrobiną bułki tartej. W każdym wykładamy dno masą mięsną, na to kładziemy jajko ugotowane na twardo i przykrywamy warstwą masy mięsnej.
Pieczemy w 180 stopniach 40 minut. Ja podawałam pieczeń z pieczonymi ziemniakami i sosem tzatziki.