Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne danie w nieco innej odsłonie - pieczeń podawana w małych naczyniach żaroodpornych. Pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4158
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 644
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17368
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3233
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 200
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4158
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 644
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17368
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3233
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 200
Składniki
4 jajka gotujemy na twardo, po przestygnięciu obieramy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę i razem smażymy na oleju. Do mielonego mięsa dodajemy przesmażoną cebulę z czosnkiem, surowe jajko, przyprawy i bułkę tartą. Masę dokładnie mieszamy Naczynia żaroodporne natłuszczamy i posypujemy odrobiną bułki tartej. W każdym wykładamy dno masą mięsną, na to kładziemy jajko ugotowane na twardo i przykrywamy warstwą masy mięsnej.
Pieczemy w 180 stopniach 40 minut. Ja podawałam pieczeń z pieczonymi ziemniakami i sosem tzatziki.