Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne danie w nieco innej odsłonie - pieczeń podawana w małych naczyniach żaroodpornych. Pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno.
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 314
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 314
Składniki
4 jajka gotujemy na twardo, po przestygnięciu obieramy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę i razem smażymy na oleju. Do mielonego mięsa dodajemy przesmażoną cebulę z czosnkiem, surowe jajko, przyprawy i bułkę tartą. Masę dokładnie mieszamy Naczynia żaroodporne natłuszczamy i posypujemy odrobiną bułki tartej. W każdym wykładamy dno masą mięsną, na to kładziemy jajko ugotowane na twardo i przykrywamy warstwą masy mięsnej.
Pieczemy w 180 stopniach 40 minut. Ja podawałam pieczeń z pieczonymi ziemniakami i sosem tzatziki.