Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako, że pięknie dziś tak słońce świeciło pięknie za oknem .... Hiszpańskie mini tortille z kapustą i ziemniakami w akompaniamencie sałatki ze szpinaku, szczypiorku i sosu majonezowego jalapeno ️ - ten smak pobudza zmysły by nie prysły ( Tortilla - Składniki: 3-4 ziemniaki, 2 - 3 jajka, to co mamy pod ręką ( kawałek białej kapusty, 1 cebula),, oliwa, mąka, sól, pieprz, słodka papryka. Przygotowanie: Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w większą kostkę. Skropić oliwą, oprószyć solą, pieprzem i papryką. Zapiec do zrumienienia w nagrzanym do 190 stopni piekarniku. Na oliwie poddusić poszatkowaną kapustę z posiekaną cebulą, doprawić. Dorzucić upieczone ziemniaki. Wymieszać wszystkie składniki razem na patelni, wbić jajka rozbełtane z natką pietruszki (część zostawić do posypania), przyprawione solą i pieprzem. Przykryć przykrywką i smażyć około 5-7 minut na wolnym ogniu) Inspiracją kwietną dania jest Heliantus Jade (słonecznik jadeitowy) ️
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 75
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38653
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 291
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 894
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1077
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 6237
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 75
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38653
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 291
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 894
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1077
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 6237
Składniki
Przygotowanie: Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w większą kostkę. Skropić oliwą, oprószyć solą, pieprzem i papryką. Zapiec do zrumienienia w nagrzanym do 190 stopni piekarniku. Na oliwie poddusić poszatkowaną kapustę z posiekaną cebulą, doprawić. Dorzucić upieczone ziemniaki. Wymieszać wszystkie składniki razem na patelni, wbić jajka rozbełtane z natką pietruszki (część zostawić do posypania), przyprawione solą i pieprzem. Przykryć przykrywką i smażyć około 5-7 minut na wolnym ogniu)