Do góry

Dania główne Przepis na:

Mintaj w majonezie i panierce

Przepis dnia 2019-07-26
Mintaj w majonezie i panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 2121 Ocena: 47373

Dodano:

Odsłon: 769

Prosty skład, niesamowity smak.

Składniki

  • 4 polędwiczki mintaja (po 200 g)
  • 4 łyżki majonezu
  • 6 łyżek mąki kukurydzianej
  • 2 jajka
  • 2 jajka
  • 4 łyżki białego sezamu
  • sól, pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Prosty skład, niesamowity smak.

    Polędwiczki kroimy, obtaczamy w majonezie. Przekładamy w chłodne miejsce na godzinę.

    Obtaczamy w mące, rozkłóconych jajkach z dodatkiem soli i pieprzu oraz bułce tartej wymieszanej z sezamem.

    Smażymy na rumiano.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń