Do góry

Dania główne Przepis na:

Mintaj w majonezowo koperkowej panierce

Mintaj w majonezowo koperkowej panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 2279 Ocena: 50092

Dodano:

Odsłon: 2953

Delikatny filet z mintaja w aksamitnej panierce.

Składniki

  • 250 g filetów z mintaja
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżeczka słodkiej musztardy
  • sól, pieprz
  • 4 łyżki mąki
  • 4 łyżki bułki tartej
  • olej do smażenia
1-2 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Mintaj w majonezowo koperkowej panierce

Przygotowanie


  1. Filety osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na 10 cm kawałki.
    Majonez mieszamy z posiekanym koperkiem, solą, pieprzem i słodką musztardą. Marynujemy godzinę.
    Mąkę mieszamy z bułką tartą, obtaczamy filety, smażymy na rozgrzanym oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń