Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowane w jajku i bułce tartej kostki z fileta mintaja podane z ugotowanymi ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5849
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8965
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8212
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5622
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5849
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8965
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8212
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5622
Składniki
Wykonanie surówki: Kroimy kapustę pekińską na drobne paski, trzemy marchew na wiórki, kroimy cebulę w kostkę. Do pokrojonej kapusty dodajemy majonez, olej, sól i pieprz do smaku, dokładnie wszystko mieszamy.
Wykonanie dania: Rozmrożone kostki z mintaja osuszamy papierowymi ręczniczkami, panierujemy w rozbełtanym ze szczyptą soli jajku i bułce tartej. Tak przygotowane kostki smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Usmażone kostki mintaja podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty i marchwi. Smacznego !!!