Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowane w jajku i bułce tartej kostki z fileta mintaja podane z ugotowanymi ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1926
Polecam, pychota.
Odsłon: 644
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 523
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1926
Polecam, pychota.
Odsłon: 644
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 523
Składniki
Wykonanie surówki: Kroimy kapustę pekińską na drobne paski, trzemy marchew na wiórki, kroimy cebulę w kostkę. Do pokrojonej kapusty dodajemy majonez, olej, sól i pieprz do smaku, dokładnie wszystko mieszamy.
Wykonanie dania: Rozmrożone kostki z mintaja osuszamy papierowymi ręczniczkami, panierujemy w rozbełtanym ze szczyptą soli jajku i bułce tartej. Tak przygotowane kostki smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Usmażone kostki mintaja podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty i marchwi. Smacznego !!!