Do góry

Dania główne Przepis na:

Miodowe żeberka

Miodowe żeberka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2308 Ocena: 51242

Dodano:

Odsłon: 4105

:)

Składniki

  • 1 kg żeberek
  • 2 cebule
  • 5 jabłek
  • olej 1 łyżka masła
  • Marynata:
  • 3 łyżki miodu
  • sok z 1 cytryny
  • 3 łyżki wódki
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki octu winnego
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • kawałek imbiru
  • kilka kropli sosu tabasco
  • sól ,pieprz
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Miodowe żeberka

Przygotowanie

  1. Mięso umyć ,osuszyć ,pokroić na porcje ,każda z jednym żebrem. Wszystkie składniki marynaty połączyć ,dodać obrane i starte kłącze imbiru ,dokładnie wymieszać. Żeberka posmarować marynatą ,włożyć do lodówki na około godzinę. Wyjąć ,osączyć ,zrumienić na rozgrzanym oleju ,przełożyć do naczynia żaroodpornego ,piec 20-30 min ,smarując marynatą. Na oleju pozostałym ze smażenia żeberek usmażyć pokrojoną w talarki cebulę. Jabłka umyć ,wyjąć gniazda nasienne ,pokroić w plasterki ,poddusić na maśle. Przed końcem pieczenia żeberka obłożyć cebulą i jabłkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń