Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 168
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1176
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1219
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13328
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 168
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1176
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1219
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13328
Składniki
Mięso umyć ,osuszyć ,pokroić na porcje ,każda z jednym żebrem. Wszystkie składniki marynaty połączyć ,dodać obrane i starte kłącze imbiru ,dokładnie wymieszać. Żeberka posmarować marynatą ,włożyć do lodówki na około godzinę. Wyjąć ,osączyć ,zrumienić na rozgrzanym oleju ,przełożyć do naczynia żaroodpornego ,piec 20-30 min ,smarując marynatą. Na oleju pozostałym ze smażenia żeberek usmażyć pokrojoną w talarki cebulę. Jabłka umyć ,wyjąć gniazda nasienne ,pokroić w plasterki ,poddusić na maśle. Przed końcem pieczenia żeberka obłożyć cebulą i jabłkami.