Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1984
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421277
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2011
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1984
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421277
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2011
Składniki
Mięso umyć ,osuszyć ,pokroić na porcje ,każda z jednym żebrem. Wszystkie składniki marynaty połączyć ,dodać obrane i starte kłącze imbiru ,dokładnie wymieszać. Żeberka posmarować marynatą ,włożyć do lodówki na około godzinę. Wyjąć ,osączyć ,zrumienić na rozgrzanym oleju ,przełożyć do naczynia żaroodpornego ,piec 20-30 min ,smarując marynatą. Na oleju pozostałym ze smażenia żeberek usmażyć pokrojoną w talarki cebulę. Jabłka umyć ,wyjąć gniazda nasienne ,pokroić w plasterki ,poddusić na maśle. Przed końcem pieczenia żeberka obłożyć cebulą i jabłkami.