Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miodowy kurczak w marchewce - Ważne, aby kurczak był smażony w głębokiej patelni (koniecznie z przykrywką!), do której można wlać wodę – wtedy marchew będzie mięciutka, a całość będzie stanowić super połączenie smakowe.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 218
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 218
Składniki
W garnku gotujemy kaszę według wskazań producenta w osolonej wodzie. Na dużej patelni (głębokiej) podsmażyć kurczaka pokrojonego w kostkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka, curry, papryką słodką, kardamonem, chwilkę podsmażyć. Następnie dodajemy miód, startą na drobnych oczkach marchewkę (można ją polać jeszcze 1/2 łyżki miodu), smażymy przez ok. 2 minuty co chwilę mieszając. Wlewamy wodę, przykrywamy i smażymy na małym ogniu przez kilka minut, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy kurczaka z kaszą gryczaną i surówką. Gotowe!