Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hiszpanskie mango z miodowym kurczakiem i rozmarynem. Wysmienite sródziemnomorskie danie, bardzo smaczne, szybkie i latwe.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12544
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1419
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13579
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5725
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12544
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1419
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13579
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5725
Składniki
Piekarnik nagrzac do 180° C, kurczaka podzielic na 8 czesci. Zmieszac sól z pieprzem i 3 lyzkami oliwy. Do plaskiej foremki wlozyc galazki rozmarynu i kurczaka. Piec ok. 50 min. smarujac kurczaka od czasu do czasu oliwa. W miedzyczasie obrac i pokroic mango. Po wyjeciu kurczaka z piekarnika, posmarowac go miodem i wlozyc do formy kawalki mango. Piec jeszcze 5 minut, nie dluzej, gdyz miód latwo sie przypala. Podawac np. ze swieza bagietka i salata.