Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukacie pomysłowych inspiracji na danie z ryb, proponuję to danie obiadowe, które kusi orzeźwiającym wiosenno-letnim kolorem, rewelacyjnym smakiem i oryginalnym sposobem podania, jest lekkie i pobudza nasze kubki smakowe...i doskonale smakuje na kolację we dwoje!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10302
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5936
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5295
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12750
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4512
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10302
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5936
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5295
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12750
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4512
Składniki
Fileta z miruny rozmrozić pokroić na 4 równe paski (po dwa paski dla każdej osoby)włożyć do suchego garnka, oprószyć z każdej strony ziołami do ryb i pieprzem cytrynowym oraz szczyptą soli , zostawić na pół godziny aby ryba naszła przyprawami, zalać zimnym mlekiem i gotować na wolnym ogniu 7-8 minut. Aż ryba będzie miękka. Po ugotowaniu zostawić w mleku na czas przygotowania puree.
Puree: Mleko zagotować z przeciętą laską wanilii, wsypać mrożony groszek i gotować 9 minut na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości, laskę wanili po gotowaniu usunąć, groszek posolić ,łyżkę groszku odłożyć w całości do dekoracji, resztę przełożyć do malaksera i zmiksować na purre.
Karmelizowana mini marchewka: Masło klarowane rozgrzać na małej patelni, wrzucić mrożoną marchewkę, trzymać na ogniu od czasu do czasu mieszając aż marchewka zmięknie i stanie się szklista, dodać miód, posolić do smaku chwilę karmelizować, zestawić z ognia. Na groszkowe puree układać ciepłą rybkę , obok skarmelizowaną marchewkę, posypać pozostawionym groszkiem oraz natką pietruszki. Od razu podawać.