Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wierzyłam, kiedy mama mówiła, że korzeń pietruszki po podsmażeniu świetnie smakuje. Zawsze używałam go do sałatek i zup, częściej gościła u mnie natka. O jego smaku przekonałam się ostatnio przyrządzając rybę, a mama mówiła prawdę - korzeń pietruszki po obróbce smakuje wyśmienicie. Polecam!!!
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40639
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1024
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 255
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3357
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40639
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1024
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 255
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3357
Składniki
Pietruszkę obrać, umyć i pokroić w słupki. Łyżkę masła rozpuścić na patelni, wrzucić pietruszkę, podsmażać przez ok. 5 minut. Na koniec doprawić solą i pierzem. Rybę opłukać, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem z dwóch stron. Na patelni rozpuścić dwie łyżki masła. Rybę obsmażyć delikatnie z każdej strony. Następnie przełożyć ją do naczynia żaroodpornego i przykryć pietruszką. Piec ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 210 stopni. Podawać z pieczonymi ziemniaczkami i surówką.