Do góry

Dania główne Przepis na:

Miruna pod słupkami z korzenia pietruszki

Miruna pod słupkami z korzenia pietruszki

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 1363

Dodano:

Odsłon: 2356

Nie wierzyłam, kiedy mama mówiła, że korzeń pietruszki po podsmażeniu świetnie smakuje. Zawsze używałam go do sałatek i zup, częściej gościła u mnie natka. O jego smaku przekonałam się ostatnio przyrządzając rybę, a mama mówiła prawdę - korzeń pietruszki po obróbce smakuje wyśmienicie. Polecam!!!

Składniki

  • 40 dkg świeżej miruny
  • 3 korzenie pietruszki
  • 3 łyżki masła klarowanego
  • sól, pieprz ziołowy do smaku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Miruna pod słupkami z korzenia pietruszki

Przygotowanie

  1. Pietruszkę obrać, umyć i pokroić w słupki. Łyżkę masła rozpuścić na patelni, wrzucić pietruszkę, podsmażać przez ok. 5 minut. Na koniec doprawić solą i pierzem. Rybę opłukać, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem z dwóch stron. Na patelni rozpuścić dwie łyżki masła. Rybę obsmażyć delikatnie z każdej strony. Następnie przełożyć ją do naczynia żaroodpornego i przykryć pietruszką. Piec ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 210 stopni. Podawać z pieczonymi ziemniaczkami i surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń