Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wierzyłam, kiedy mama mówiła, że korzeń pietruszki po podsmażeniu świetnie smakuje. Zawsze używałam go do sałatek i zup, częściej gościła u mnie natka. O jego smaku przekonałam się ostatnio przyrządzając rybę, a mama mówiła prawdę - korzeń pietruszki po obróbce smakuje wyśmienicie. Polecam!!!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 657
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1867
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 406
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 657
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1867
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 406
Składniki
Pietruszkę obrać, umyć i pokroić w słupki. Łyżkę masła rozpuścić na patelni, wrzucić pietruszkę, podsmażać przez ok. 5 minut. Na koniec doprawić solą i pierzem. Rybę opłukać, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem z dwóch stron. Na patelni rozpuścić dwie łyżki masła. Rybę obsmażyć delikatnie z każdej strony. Następnie przełożyć ją do naczynia żaroodpornego i przykryć pietruszką. Piec ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 210 stopni. Podawać z pieczonymi ziemniaczkami i surówką.