Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak podana ryba jest bardzo smaczna. Do tego dania wykorzystałam słoik sałatki szwedzkiej.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 501
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 264
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9690
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1130
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4476
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 501
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 264
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9690
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1130
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4476
Składniki
Rybę rozmrozić. Umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami. Pokroić na kawałki ok 4-5 cm. W miseczce wymieszać mąkę z wodą i jajkiem, solą. Kawałki ryby przełożyć do miski i delikatnie poobracać, żeby ryba pokryła się ciastem. Smażyć rybę na rozgrzanym oleju rzepakowym. Każdy kawałek odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Cebulę pokroić w grubą kostkę. Przełożyć do garnka i zrumienić na oleju rzepakowym. Dodać pokrojone w grubą kostkę ogórki kiszone. Smażyć kilka minut na wolnym ogniu i mieszać. Dodać sałatkę szwedzką wraz z zalewą oraz wodę. Gotować kilka minut. Dodać ketchup, koncentrat pomidorowy, ocet, cukier, sól do smaku. Przestudzić. W płaskim naczyniu układać warstwy zalewy i ryby. Zacząć od warstwy warzyw i kolejno ryba, warzywa i tak do wyczerpana składników. Pozostawić w lodówce najlepiej na całą noc. Smaki dobrze się połączą. Smacznego.