Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak podana ryba jest bardzo smaczna. Do tego dania wykorzystałam słoik sałatki szwedzkiej.
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 46
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5657
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 96
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 562
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 46
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5657
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 96
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 562
Składniki
Rybę rozmrozić. Umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami. Pokroić na kawałki ok 4-5 cm. W miseczce wymieszać mąkę z wodą i jajkiem, solą. Kawałki ryby przełożyć do miski i delikatnie poobracać, żeby ryba pokryła się ciastem. Smażyć rybę na rozgrzanym oleju rzepakowym. Każdy kawałek odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Cebulę pokroić w grubą kostkę. Przełożyć do garnka i zrumienić na oleju rzepakowym. Dodać pokrojone w grubą kostkę ogórki kiszone. Smażyć kilka minut na wolnym ogniu i mieszać. Dodać sałatkę szwedzką wraz z zalewą oraz wodę. Gotować kilka minut. Dodać ketchup, koncentrat pomidorowy, ocet, cukier, sól do smaku. Przestudzić. W płaskim naczyniu układać warstwy zalewy i ryby. Zacząć od warstwy warzyw i kolejno ryba, warzywa i tak do wyczerpana składników. Pozostawić w lodówce najlepiej na całą noc. Smaki dobrze się połączą. Smacznego.