Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8029
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1153
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9808
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4515
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8029
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1153
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9808
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4515
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Składniki
Rybę rozmrozić, umyć i osuszyć. Skropić cytryną i posypać ziołami prowansalskimi, pieprzem cytrynowym i solą. Odstawić do lodówki na 15 min. Cebulkę obrać i pokroić w drobną kostkę. Zeszklić na oleju rzepakowym. Dodać startą na tarce do warzyw marchewkę i starte łodygi selera. Dusić kilka minut. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Następnie ułożyć poporcjowaną rybę. Na rybie ułożyć obrane ze skórki i pokrojone w grube plastry pomidory. Dodać kulki sera mozzarella. Wszystko posypać bazylią i solą. Zapiekać ok 30 min - 180 stopni. Przed podanie posypać natką pietruszki. Smacznego.