Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7541
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2560
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70929
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7541
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2560
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70929
Składniki
Rybę rozmrozić, umyć i osuszyć. Skropić cytryną i posypać ziołami prowansalskimi, pieprzem cytrynowym i solą. Odstawić do lodówki na 15 min. Cebulkę obrać i pokroić w drobną kostkę. Zeszklić na oleju rzepakowym. Dodać startą na tarce do warzyw marchewkę i starte łodygi selera. Dusić kilka minut. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Następnie ułożyć poporcjowaną rybę. Na rybie ułożyć obrane ze skórki i pokrojone w grube plastry pomidory. Dodać kulki sera mozzarella. Wszystko posypać bazylią i solą. Zapiekać ok 30 min - 180 stopni. Przed podanie posypać natką pietruszki. Smacznego.