Miruna z piekarnika
Składniki
- ok 1/2 kg miruny ( moja mrożona bez skóry, bez lodu )
- cebula
- duża marchewka
- 3 łodygi selera naciowego
- 2 pomidory
- ser mozzarella kulki
- olej do smażenia
- 1/2 łyżeczki soku z cytryny
- zioła prowansalskie
- pieprz cytrynowy
- bazylia
- sól
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Składniki
- ok 1/2 kg miruny ( moja mrożona bez skóry, bez lodu )
- cebula
- duża marchewka
- 3 łodygi selera naciowego
- 2 pomidory
- ser mozzarella kulki
- olej do smażenia
- 1/2 łyżeczki soku z cytryny
- zioła prowansalskie
- pieprz cytrynowy
- bazylia
- sól
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Etapy przygotowania
Rybę rozmrozić, umyć i osuszyć. Skropić cytryną i posypać ziołami prowansalskimi, pieprzem cytrynowym i solą. Odstawić do lodówki na 15 min. Cebulkę obrać i pokroić w drobną kostkę. Zeszklić na oleju rzepakowym. Dodać startą na tarce do warzyw marchewkę i starte łodygi selera. Dusić kilka minut. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Następnie ułożyć poporcjowaną rybę. Na rybie ułożyć obrane ze skórki i pokrojone w grube plastry pomidory. Dodać kulki sera mozzarella. Wszystko posypać bazylią i solą. Zapiekać ok 30 min - 180 stopni. Przed podanie posypać natką pietruszki. Smacznego.

Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Pożywna, dobra zupa. Polecam.
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Dla dzieci
- Warzywa
- Kapusta
- Nabiał
- Mięso
- Indyk
- Przyprawy
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 432

Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Makaron
- Warzywa
- Mięso
- Kurczak
- Wołowina
- Przyprawy
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 31

Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Zapiekanki
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 5677

Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bałkańska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Bułki
- Dla zdrowia
Odsłon: 959

Lekka kolacja. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 249

Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37210
Ostatnio komentowane przepisy

Pożywna, dobra zupa. Polecam.
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Dla dzieci
- Warzywa
- Kapusta
- Nabiał
- Mięso
- Indyk
- Przyprawy
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 432

Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Makaron
- Warzywa
- Mięso
- Kurczak
- Wołowina
- Przyprawy
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 31

Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Zapiekanki
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 5677

Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bałkańska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Bułki
- Dla zdrowia
Odsłon: 959

Lekka kolacja. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 249

Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37210



Składniki
- ok 1/2 kg miruny ( moja mrożona bez skóry, bez lodu )
- cebula
- duża marchewka
- 3 łodygi selera naciowego
- 2 pomidory
- ser mozzarella kulki
- olej do smażenia
- 1/2 łyżeczki soku z cytryny
- zioła prowansalskie
- pieprz cytrynowy
- bazylia
- sól
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Rybę rozmrozić, umyć i osuszyć. Skropić cytryną i posypać ziołami prowansalskimi, pieprzem cytrynowym i solą. Odstawić do lodówki na 15 min. Cebulkę obrać i pokroić w drobną kostkę. Zeszklić na oleju rzepakowym. Dodać startą na tarce do warzyw marchewkę i starte łodygi selera. Dusić kilka minut. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Następnie ułożyć poporcjowaną rybę. Na rybie ułożyć obrane ze skórki i pokrojone w grube plastry pomidory. Dodać kulki sera mozzarella. Wszystko posypać bazylią i solą. Zapiekać ok 30 min - 180 stopni. Przed podanie posypać natką pietruszki. Smacznego.