Do góry

Dania główne Przepis na:

Miruna z warzywami.

Miruna z warzywami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 26208

Dodano:

Odsłon: 4020

Smaczna rybka z duszonymi warzywami.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Miruna z warzywami.

Przygotowanie

  1. Ryby rozmrażamy na sicie, tak żeby woda ściekała do miseczki. Rozmrożone ryby płuczemy, odciskamy z wody i osuszamy papierowymi ręczniczkami. Doprawiamy solą i pieprzem.

  2. Obraną marchew, seler i korzeń pietruszki ścieramy przez duże oczka. Por i cebulę kroimy w plasterki.

  3. Starte warzywa przyprawiamy solą, pieprzem oraz dodajemy przecier pomidorowy z połową szklanki przegotowanej wody. Dusimy pod przykryciem do ich miękkości.

  4. Kawałki ryby obtaczamy w mące.

  5. Smażymy na gorącym oleju na rumiany kolor.

  6. Usmażone kawałki ryby wykładamy na talerz.

  7. Na patelnię wkładamy uduszone warzywa. Warzywa podsmażamy przez kilka minut.

  8. Dodajemy kawałki usmażonej ryby i jeszcze przykryte dusimy kolejne 5 minut.

  9. Rybkę podajemy z ziemniakami i uduszonymi warzywami.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń