Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz zaskoczyć bliskich czymś naprawdę pysznym? Zamiast tradycyjnych mielonych, podajcie im te delikatne kotlety z kurczaka. Gwarantujemy, że wszyscy będą się zajadać.
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 15924
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 98
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 385
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 262
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 82
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 413
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 15924
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 98
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 385
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 262
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 82
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 413
Składniki
Pierś z kurczaka pokrój w drobną kostkę. Pieczarki i cebulę obierz i również drobno pokrój. Ser zetrzyj na tarce. Paprykę umyj i pokrój w drobną kostkę. Koperek posiekaj. Wszystko wymieszaj z jajkiem i bułką tartą. Uformuj kotleciki. Obtaczaj w bułce tartej i smaż na oleju z dwóch stron, aż kotleciki się zezłocą.
Przygotuj sos. Ogórki bardzo drobno pokrój, wymieszaj z przyprawami i majonezem.
Sos podawaj osobno. Kotleciki z sosem mogą stanowić osobne danie albo dodatek. Są pyszne, a z sosem smakują wręcz doskonale!