Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz zaskoczyć bliskich czymś naprawdę pysznym? Zamiast tradycyjnych mielonych, podajcie im te delikatne kotlety z kurczaka. Gwarantujemy, że wszyscy będą się zajadać.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113059
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 440
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113059
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 440
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Pierś z kurczaka pokrój w drobną kostkę. Pieczarki i cebulę obierz i również drobno pokrój. Ser zetrzyj na tarce. Paprykę umyj i pokrój w drobną kostkę. Koperek posiekaj. Wszystko wymieszaj z jajkiem i bułką tartą. Uformuj kotleciki. Obtaczaj w bułce tartej i smaż na oleju z dwóch stron, aż kotleciki się zezłocą.
Przygotuj sos. Ogórki bardzo drobno pokrój, wymieszaj z przyprawami i majonezem.
Sos podawaj osobno. Kotleciki z sosem mogą stanowić osobne danie albo dodatek. Są pyszne, a z sosem smakują wręcz doskonale!