Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz zaskoczyć bliskich czymś naprawdę pysznym? Zamiast tradycyjnych mielonych, podajcie im te delikatne kotlety z kurczaka. Gwarantujemy, że wszyscy będą się zajadać.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7894
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7894
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
Pierś z kurczaka pokrój w drobną kostkę. Pieczarki i cebulę obierz i również drobno pokrój. Ser zetrzyj na tarce. Paprykę umyj i pokrój w drobną kostkę. Koperek posiekaj. Wszystko wymieszaj z jajkiem i bułką tartą. Uformuj kotleciki. Obtaczaj w bułce tartej i smaż na oleju z dwóch stron, aż kotleciki się zezłocą.
Przygotuj sos. Ogórki bardzo drobno pokrój, wymieszaj z przyprawami i majonezem.
Sos podawaj osobno. Kotleciki z sosem mogą stanowić osobne danie albo dodatek. Są pyszne, a z sosem smakują wręcz doskonale!