Do góry

Dania główne Przepis na:

Mix pikantna zupa

Mix pikantna zupa

Autor:

Przepisów i artykułów: 596 Ocena: 5508

Dodano:

Odsłon: 554

Pyszna rozgrzewająca zupa w sam raz na chłodne jesienne dni.

Składniki

  • ½ kg szynki wieprzowej
  • 5 ziemniaków
  • ½ opakowania zacierek
  • Puszka pomidorów
  • Koncentrat pomidorowy
  • Sól
  • Chili
  • 4 listki laurowe
  • Olej do smażenia
  • 4 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 papryka czerwona
  • 20 dag pieczarek
  • Kostka rosołowa
  • Cebula
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
    2. Doprawiamy solą.

  2. 3. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.

  3. 4. Marchew oraz pietruszkę obieramy i kroimy w słupki.

  4. 5. Dodajemy do cebuli.

  5. 6. papryki usuwamy gniazdo i kroimy w paseczki, przekładamy do warzyw.

  6. 7. Dodajemy pokrojone pieczarki, prużymy.

  7. 8. Do garnka przekładamy mięso, podlewamy wodą
    9. Dodajemy kostkę rosołową.

  8. 10. Wrzucamy listki laurowe.

  9. 11. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę dodajemy do mięsa.

  10. 12. Przekładamy do garnka warzywa, wszystko razem gotujemy.

  11. 13. Pod koniec gotowania wlewamy pomidory z puszki.

  12. 14. Dodajemy koncentrat.

  13. 15. Przyprawiamy chili oraz solą.

  14. 16. Wsypujemy zacierki i gotujemy 10 minut.

  15. 17. Zupa gotowa.
    18. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń