Do góry

Dania główne Przepis na:

Mix warzywny

Przepis dnia 2008-11-05
Mix warzywny

Autor:

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 1015

Dodano:

Odsłon: 6018

smaczne,proste,ciekawa odmiana w kuchni

Składniki

  • oliwa z oliwek
  • mieso mielone, 500 gram
  • siekane pomidory bez skorki, 2x500 gram
  • przecier pomidorowy, maly sloiczek
  • cebula, 2 srednie
  • marchewki, 6-8 sztuk
  • cukinia, 2 srednie
  • kabaczek, 1 maly
  • fasolka szparagowa, 500 gram
  • czosnek, 1 glowka swiezego
  • parmezan, 150 gram
  • pieprz,sol, przyprawa wloska.,cukier
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Mix warzywny

Przygotowanie

  1. na rozgrzana oliwe z oliwek wrzucamy 2 zabki wycisnietego czosnku na bardzo krotki moment(aby sie nie spalil) nastepnie mieso mielone ; gdy mieso jest na wpol przysmazone dodajemy poszatkowane cebule i razem smazymy przez 10 min (az mieso bedzie gotowe);dodajemy przyprawy:pieprz, przyprawe do miesa oraz mieszanke wloskich przypraw salatkowych; pozniej pomidory oraz starte na malym oczku 4 marchewki,calosc zaczynamy dusic; dodajemy liscie bazylii , oregano, przecieru pomidorowego i dusimy do odparowania dodajac pieprzu, cukru,soli i czosnku do smaku; sos jest gotowy; Kabaczka oraz cukinie obieramy i po usunieciu miaszu kroimy na plasterki; marchewki obieramy i kroimy na osemki; fasolke szparagowa oczyszczamy; warzywa gotujemy na parze az beda miekkie; Na talerze nakladamy kolejno porcje warzyw polewamy sosem i posypujemy odrobina startego zoltego sera;

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń