Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta ugotowana na szynce wieprzowej i ćwiartkach z kurczaka.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38411
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1247
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38411
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1247
Składniki
Wymyte i oczyszczone mięsa gotujemy 30 minut we wrzącej osolonej wodzie. Ugotowane mięsa wyjmujemy i studzimy. W między czasie obieramy marchew, pietruszkę i kroimy kapustę. Do oddzielnego garnczka wlewamy 200 ml bulionu, dodajemy pastę rosołową, kaszę pęczak, pokrojone w plasterki marchew i pietruszkę oraz pokrojoną kapustę. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem 30-40 minut.
W między czasie oddzielamy mięso od kości i kroimy w większą kostkę. Pokrojone mięsa i czosnek dodajemy do gotującej się kapusty. Przed końcem gotowania doprawiamy do smaku przyprawami.
Podajemy z pieczywem lub ugotowanymi ziemniakami na gorąco. Smacznego!!!