Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta ugotowana na szynce wieprzowej i ćwiartkach z kurczaka.
Wymyte i oczyszczone mięsa gotujemy 30 minut we wrzącej osolonej wodzie. Ugotowane mięsa wyjmujemy i studzimy. W między czasie obieramy marchew, pietruszkę i kroimy kapustę. Do oddzielnego garnczka wlewamy 200 ml bulionu, dodajemy pastę rosołową, kaszę pęczak, pokrojone w plasterki marchew i pietruszkę oraz pokrojoną kapustę. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem 30-40 minut.
W między czasie oddzielamy mięso od kości i kroimy w większą kostkę. Pokrojone mięsa i czosnek dodajemy do gotującej się kapusty. Przed końcem gotowania doprawiamy do smaku przyprawami.
Podajemy z pieczywem lub ugotowanymi ziemniakami na gorąco.
Smacznego!!!
Przepis dnia
Ta wiosenna potrawa doskonale smakuje z młodymi ziemniaczkami
Odsłon: 109958
Tradycyjna młoda kapusta, duszona na boczku, podawana z makaronem.
Odsłon: 8487
Mmmm... W końcu młoda kapustka :) u mnie dość "biedna" bo tylko z boczkiem :)...
Odsłon: 6505
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 201
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 17029
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 78
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 86
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 64
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 201
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 17029
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 78
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 86
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 64
Składniki
Wymyte i oczyszczone mięsa gotujemy 30 minut we wrzącej osolonej wodzie. Ugotowane mięsa wyjmujemy i studzimy. W między czasie obieramy marchew, pietruszkę i kroimy kapustę. Do oddzielnego garnczka wlewamy 200 ml bulionu, dodajemy pastę rosołową, kaszę pęczak, pokrojone w plasterki marchew i pietruszkę oraz pokrojoną kapustę. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem 30-40 minut.
W między czasie oddzielamy mięso od kości i kroimy w większą kostkę. Pokrojone mięsa i czosnek dodajemy do gotującej się kapusty. Przed końcem gotowania doprawiamy do smaku przyprawami.
Podajemy z pieczywem lub ugotowanymi ziemniakami na gorąco. Smacznego!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Krokiety z młodej kiszonej kapusty i pieczarkami.
Dania główne
Sałatka z bobem
Dania główne
Pierogi na słodko z twarogiem i żółtkami
Dania główne
Groszek w sosie winnym
Krokiety z młodej kiszonej kapusty i pieczarkami.
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 78
Sałatka z bobem
naprawdę smakuje wybornie, jest pyszna.
Odsłon: 77