Do góry

Dania główne Przepis na:

Młoda kapusta na gęsto.

Młoda kapusta na gęsto.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1427 Ocena: 18420

Dodano:

Odsłon: 939

Młoda kapusta ugotowana na szynce wieprzowej i ćwiartkach z kurczaka.

Składniki

  • młoda kapusta 2 główki
  • marchew 3 szt.
  • korzeń pietruszki 1 szt.
  • szynka wieprzowa 20 dag
  • ćwiartki z kurczaka 2 szt.
  • Koperek
  • Natka pietruszki
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • pasta rosołowa 1 łyżka
  • czosnek 2 ząbki
  • kminek mielony do smaku
  • kasza pęczak 2 łyżki
  • bulion mięsny 200 ml
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wymyte i oczyszczone mięsa gotujemy 30 minut we wrzącej osolonej wodzie. Ugotowane mięsa wyjmujemy i studzimy. W między czasie obieramy marchew, pietruszkę i kroimy kapustę. Do oddzielnego garnczka wlewamy 200 ml bulionu, dodajemy pastę rosołową, kaszę pęczak, pokrojone w plasterki marchew i pietruszkę oraz pokrojoną kapustę. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem 30-40 minut.

  2. W między czasie oddzielamy mięso od kości i kroimy w większą kostkę. Pokrojone mięsa i czosnek dodajemy do gotującej się kapusty. Przed końcem gotowania doprawiamy do smaku przyprawami.

  3. Podajemy z pieczywem lub ugotowanymi ziemniakami na gorąco.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń