Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta ugotowana na szynce wieprzowej i ćwiartkach z kurczaka.
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 677
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 69
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 231
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 286
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1063
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 677
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 69
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 231
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 286
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1063
Składniki
Wymyte i oczyszczone mięsa gotujemy 30 minut we wrzącej osolonej wodzie. Ugotowane mięsa wyjmujemy i studzimy. W między czasie obieramy marchew, pietruszkę i kroimy kapustę. Do oddzielnego garnczka wlewamy 200 ml bulionu, dodajemy pastę rosołową, kaszę pęczak, pokrojone w plasterki marchew i pietruszkę oraz pokrojoną kapustę. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem 30-40 minut.
W między czasie oddzielamy mięso od kości i kroimy w większą kostkę. Pokrojone mięsa i czosnek dodajemy do gotującej się kapusty. Przed końcem gotowania doprawiamy do smaku przyprawami.
Podajemy z pieczywem lub ugotowanymi ziemniakami na gorąco. Smacznego!!!