Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta ugotowana na szynce wieprzowej i ćwiartkach z kurczaka.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 29
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1537
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 222
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 29
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1537
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 222
Składniki
Wymyte i oczyszczone mięsa gotujemy 30 minut we wrzącej osolonej wodzie. Ugotowane mięsa wyjmujemy i studzimy. W między czasie obieramy marchew, pietruszkę i kroimy kapustę. Do oddzielnego garnczka wlewamy 200 ml bulionu, dodajemy pastę rosołową, kaszę pęczak, pokrojone w plasterki marchew i pietruszkę oraz pokrojoną kapustę. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem 30-40 minut.
W między czasie oddzielamy mięso od kości i kroimy w większą kostkę. Pokrojone mięsa i czosnek dodajemy do gotującej się kapusty. Przed końcem gotowania doprawiamy do smaku przyprawami.
Podajemy z pieczywem lub ugotowanymi ziemniakami na gorąco. Smacznego!!!