Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyż proste sprawdzone przepisy nie są najlepsze ?
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 35
Ciasteczka są szybkie i łatwe do przygotowania. Są przy tym bardzo pyszne.
Odsłon: 53
Bardzo lubię kotlety mielone i często szukam pomysłu, by je urozmaicić. Poniż...
Odsłon: 53
Bardzo lubię makaron, dlatego eksperymentuję z różnymi jego rodzajami i dodat...
Odsłon: 63
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 31
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 35
Ciasteczka są szybkie i łatwe do przygotowania. Są przy tym bardzo pyszne.
Odsłon: 53
Bardzo lubię kotlety mielone i często szukam pomysłu, by je urozmaicić. Poniż...
Odsłon: 53
Bardzo lubię makaron, dlatego eksperymentuję z różnymi jego rodzajami i dodat...
Odsłon: 63
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 31
Składniki
Kapustę poszatkowałem niezbyt drobno, ugniotłem w garnku. Dodałem pociętą w kostkę usmażoną na złoto cebulę, ziele, listki, sól, pieprz, zalałem niewielką ilości wody. Kapustę przykryłem, gotowałem na małym ogniu przez około 15-20 minut. Powinna być bardzo miękka. Wtedy na patelni rozpuściłem masło, dosypałem mąkę i podsmażyłem zasmażę. Gdy się zrumieniła dodałem ją do kapusty, tak, aby zgęstniała. Wody przed dodaniem zasmażki powinno być tyle, aby nieznacznie przykrywała kapustę. Kapustę podgrzewałem z zasmażką przez kilka sekund, tak, aby zabulgotała, wtedy dodałem pocięty koperek. Kapustę podałem z młodymi ziemniakami i omletem z kozim białym serem. Młode ziemniaki umyłem, oskrobałem, zagotowałem w osolonej wodzie. Przygotowałem do nich zeszkloną na maśle drobno pokrojoną cebulę ze śmietaną.