Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyż proste sprawdzone przepisy nie są najlepsze ?
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19913
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 498
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 540
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6956
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243713
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19913
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 498
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 540
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6956
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243713
Składniki
Kapustę poszatkowałem niezbyt drobno, ugniotłem w garnku. Dodałem pociętą w kostkę usmażoną na złoto cebulę, ziele, listki, sól, pieprz, zalałem niewielką ilości wody. Kapustę przykryłem, gotowałem na małym ogniu przez około 15-20 minut. Powinna być bardzo miękka. Wtedy na patelni rozpuściłem masło, dosypałem mąkę i podsmażyłem zasmażę. Gdy się zrumieniła dodałem ją do kapusty, tak, aby zgęstniała. Wody przed dodaniem zasmażki powinno być tyle, aby nieznacznie przykrywała kapustę. Kapustę podgrzewałem z zasmażką przez kilka sekund, tak, aby zabulgotała, wtedy dodałem pocięty koperek. Kapustę podałem z młodymi ziemniakami i omletem z kozim białym serem. Młode ziemniaki umyłem, oskrobałem, zagotowałem w osolonej wodzie. Przygotowałem do nich zeszkloną na maśle drobno pokrojoną cebulę ze śmietaną.