Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na młoda kapustę z boczkiem i pieczarkami
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 227
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3281
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 227
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3281
Składniki
Cebule obrać drobno pokroić i podsmażyć na oleju. Do podsmażonej cebuli dodać pokrojony w kostkę boczek, smażyć na małym ogniu aż powstaną chrupiące skwarki. Pieczarki umyć pokroić na mniejsze kawałeczki i podsmażyć na maśle. Kapustę drobno poszatkować posolić i dusić na niewielkiej ilości wody, mieszając co jakiś czas ewentualnie podlać wodą. Dusimy aż zmięknie kapusta na koniec dodać czosnek drobno pokrojony lub przeciśnięty przez praskę.
Gdy kapusta będzie miękka dodać, pieprz, wędzoną paprykę oraz mielony kminek oraz skwarki z cebulą oraz pieczarki wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.