Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na młoda kapustę z boczkiem i pieczarkami
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 131
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3747
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 166
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 131
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3747
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 166
Składniki
Cebule obrać drobno pokroić i podsmażyć na oleju. Do podsmażonej cebuli dodać pokrojony w kostkę boczek, smażyć na małym ogniu aż powstaną chrupiące skwarki. Pieczarki umyć pokroić na mniejsze kawałeczki i podsmażyć na maśle. Kapustę drobno poszatkować posolić i dusić na niewielkiej ilości wody, mieszając co jakiś czas ewentualnie podlać wodą. Dusimy aż zmięknie kapusta na koniec dodać czosnek drobno pokrojony lub przeciśnięty przez praskę.
Gdy kapusta będzie miękka dodać, pieprz, wędzoną paprykę oraz mielony kminek oraz skwarki z cebulą oraz pieczarki wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.