Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna młoda kapusta, duszona na boczku, podawana z makaronem.
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 860
Różowa wstążka jest symbolem walki z rakiem piersi. Amazonki to wspaniałe kob...
Odsłon: 150
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 538
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 209
Samo dobro. Dla mnie najlepsze.
Odsłon: 178
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 860
Różowa wstążka jest symbolem walki z rakiem piersi. Amazonki to wspaniałe kob...
Odsłon: 150
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 538
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 209
Samo dobro. Dla mnie najlepsze.
Odsłon: 178
Składniki
Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu. Boczek i cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na złoto w większym garnku. W tym czasie szatkujemy kapustę i koperek.
Do podsmażonego boczku z cebulką dodajemy kapustę. Podlewamy wodą na poziom około 2 cm poniżej kapusty, solidnie solimy, przyprawiamy pieprzem i dodajemy przeciśnięty ząbek czosnku. Dusimy pod przykryciem do miękkości kapusty, około 15-20 minut.
Przygotowujemy zasmażkę. Na suchej patelni złocimy mąkę, dodajemy masło i chwilę razem podsmażamy całość. Zasmażkę przelewamy do kapusty. Mieszamy i gotujemy chwilkę, aż kapusta się zagęści. Dodajemy makaron i koperek - obiad gotowy. Smacznego.