Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna młoda kapusta, duszona na boczku, podawana z makaronem.
Soczyste i aromatyczne kotlety mielone z dodatkiem szczypiorku pieczone we fr...
Odsłon: 103
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 839
Baza do zup jest sporym ułatwieniem podczas gotowania różnych potraw. Przydaj...
Odsłon: 70
Soczyste i aromatyczne kotlety mielone z dodatkiem szczypiorku pieczone we fr...
Odsłon: 103
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 839
Baza do zup jest sporym ułatwieniem podczas gotowania różnych potraw. Przydaj...
Odsłon: 70
Składniki
Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu. Boczek i cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na złoto w większym garnku. W tym czasie szatkujemy kapustę i koperek.
Do podsmażonego boczku z cebulką dodajemy kapustę. Podlewamy wodą na poziom około 2 cm poniżej kapusty, solidnie solimy, przyprawiamy pieprzem i dodajemy przeciśnięty ząbek czosnku. Dusimy pod przykryciem do miękkości kapusty, około 15-20 minut.
Przygotowujemy zasmażkę. Na suchej patelni złocimy mąkę, dodajemy masło i chwilę razem podsmażamy całość. Zasmażkę przelewamy do kapusty. Mieszamy i gotujemy chwilkę, aż kapusta się zagęści. Dodajemy makaron i koperek - obiad gotowy. Smacznego.