Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna młoda kapusta, duszona na boczku, podawana z makaronem.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 712
Przepis dnia
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 517
Proponuję soczystą pierś z kurczaka w cudownym i zdrowym sosie.
Odsłon: 2249
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 712
Przepis dnia
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 517
Proponuję soczystą pierś z kurczaka w cudownym i zdrowym sosie.
Odsłon: 2249
Składniki
Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu. Boczek i cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na złoto w większym garnku. W tym czasie szatkujemy kapustę i koperek.
Do podsmażonego boczku z cebulką dodajemy kapustę. Podlewamy wodą na poziom około 2 cm poniżej kapusty, solidnie solimy, przyprawiamy pieprzem i dodajemy przeciśnięty ząbek czosnku. Dusimy pod przykryciem do miękkości kapusty, około 15-20 minut.
Przygotowujemy zasmażkę. Na suchej patelni złocimy mąkę, dodajemy masło i chwilę razem podsmażamy całość. Zasmażkę przelewamy do kapusty. Mieszamy i gotujemy chwilkę, aż kapusta się zagęści. Dodajemy makaron i koperek - obiad gotowy. Smacznego.