Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna młoda kapusta, duszona na boczku, podawana z makaronem.
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13472
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 601
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2822
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13472
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 601
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2822
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Składniki
Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu. Boczek i cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na złoto w większym garnku. W tym czasie szatkujemy kapustę i koperek.
Do podsmażonego boczku z cebulką dodajemy kapustę. Podlewamy wodą na poziom około 2 cm poniżej kapusty, solidnie solimy, przyprawiamy pieprzem i dodajemy przeciśnięty ząbek czosnku. Dusimy pod przykryciem do miękkości kapusty, około 15-20 minut.
Przygotowujemy zasmażkę. Na suchej patelni złocimy mąkę, dodajemy masło i chwilę razem podsmażamy całość. Zasmażkę przelewamy do kapusty. Mieszamy i gotujemy chwilkę, aż kapusta się zagęści. Dodajemy makaron i koperek - obiad gotowy. Smacznego.