Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta z mięsem to iście wiosenne danie, którego wyczekujemy ze wstrzymanym oddechem przez wiele zimowych miesięcy. Nie ma chyba pyszniejszego i aromatyczniejszego przysmaku, który można jeść jako dodatek lub samodzielnie – na obiad, lunch, kolację. Całość jest niezwykle szybka i prosta w przygotowaniu. Jest idealna do wekowania czy zamrażania. Zwyczajnie jest świetna!
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączon...
Odsłon: 470
Wariacja lodów limonkowych z większymi kawałkami skórki i mniejszą ilością cu...
Odsłon: 44
Jajka po benedyktyńsku (Eggs Benedict) to danie śniadaniowe wywodzące się z k...
Odsłon: 75
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączon...
Odsłon: 470
Wariacja lodów limonkowych z większymi kawałkami skórki i mniejszą ilością cu...
Odsłon: 44
Jajka po benedyktyńsku (Eggs Benedict) to danie śniadaniowe wywodzące się z k...
Odsłon: 75
Składniki
Marchewkę obierz i pokrój najpierw na plasterki, a następnie na ćwiartki. Cebulę obierz i posiekaj. W dużym garnku rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj cebulę i marchewkę. Smaż do miękkości przez 4-5 minut. Dodaj posiekany czosnek i kiełbasę pokrojoną w plasterki. Posyp całość wszystkimi przyprawami i wymieszaj.
Dodaj krojone pomidory i gotuj całość jeszcze przez kilka minut. Kapustę drobno poszatkuj. Dodaj ją do garnka i zalej ją bulionem.
Zmniejsz ogień i gotuj kapustę na wolnym ogniu przez 15-20 minut do miękkości. Zdejmij danie z ognia i podawaj na ciepło. Młodą kapustę z mięsem podawaj jako dodatek obiadowy lub samodzielne danie.