Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na młoda kapustę zbliża się , warto ją przygotować z różnymi dodatkami. Sama w sobie jest pyszna. Ja czekam na nią zawsze niecierpliwie. Dzisiaj proponuję z dodatkiem pomidorów. Jak dodałem do części kiełbasę to powstał prawie bigosik.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19890
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 493
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 516
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6930
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243330
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19890
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 493
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 516
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6930
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243330
Składniki
Kapustę pokroiłem dość grubo, opłukałem. Włożyłem do garnka, dodałem liść laurowy i ziele angielskie. Na patelni rozgrzałem olej, dodałem pokrojoną w plasterki marchewkę i seler naciowy. Smażyłem ok. 5 minut. Przykryłem, poddusiłem jeszcze chwilę, tak aby warzywa lekko zmiękły. Dodałem do kapusty, dolałem wodę, zagotowałem na małym ogniu ok. 15 minut. Dodałem pomidory, wcześniej sparzone, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę, ocet balsamiczny, słodką paprykę, doprawiłem solą, pieprzem i cukrem do smaku. Przygotowałem zasmażkę. Rozgrzałem olej, wrzuciłem pokrojoną cebulę i posiekany czosnek, smażyłem ok. 3 minuty, dodałem mąkę, wymieszałem dolewając płyn z gotowanej kapusty. Zawartość przelałem do garnka z kapustą, wymieszałem, podgrzałem, aby zasmażka zagęściła kapustę. Dodałem pokrojony koperek. Chwilę poddusiłem. Na tym etapie kończąc otrzymamy danie jak w tytule. Ja dodając pokrojoną w plasterki kiełbasę „dobrą” ( swojską, dość chudą ) uzyskałem danie a`la bigos.