Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny wiosenny obiad- młoda kapusta z przecierem pomidorowym gotowana na żeberkach. Must cook !
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 101
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 844
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2178
Królowa grilla :)
Odsłon: 1444
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 101
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 844
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2178
Królowa grilla :)
Odsłon: 1444
Składniki
Żeberka pokroić na kawałki i podsmażyć na oleju. Przełożyć do dużego garnka, zalać litrem wody, wrzucić listki laurowe, ziarna ziela i pieprzu. Gotować przez pół godziny. Posiekać cebulę i podsmażyć na patelni na której smażyły się żeberka. Kapustę pokroić w drobne kawałki, marchewkę w plasterki. Po ½ gotowania się żeberek dodać kapustę, marchewkę i cebulę.Dolać wody, żeby poziom był do kapusty. Gotować 30 minut. Dodać koncentrat pomidorowy, sól i pieprz. Gotować jeszcze 15 minut, na końcu doprawić solą i pieprzem i dodać posiekany koperek.