Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny wiosenny obiad- młoda kapusta z przecierem pomidorowym gotowana na żeberkach. Must cook !
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 28
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1165
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 176
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 249
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 28
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1165
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 176
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 249
Składniki
Żeberka pokroić na kawałki i podsmażyć na oleju. Przełożyć do dużego garnka, zalać litrem wody, wrzucić listki laurowe, ziarna ziela i pieprzu. Gotować przez pół godziny. Posiekać cebulę i podsmażyć na patelni na której smażyły się żeberka. Kapustę pokroić w drobne kawałki, marchewkę w plasterki. Po ½ gotowania się żeberek dodać kapustę, marchewkę i cebulę.Dolać wody, żeby poziom był do kapusty. Gotować 30 minut. Dodać koncentrat pomidorowy, sól i pieprz. Gotować jeszcze 15 minut, na końcu doprawić solą i pieprzem i dodać posiekany koperek.