Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny wiosenny obiad- młoda kapusta z przecierem pomidorowym gotowana na żeberkach. Must cook !
Przez te upały zachciało mnie się sernika takiego całkiem na zimno. Z truskaw...
Odsłon: 122
Pierogi z wiśniami to u nas obowiązkowe danie w lecie. Już niebawem zaczyna s...
Odsłon: 290
Keczup z cukinii to o wiele zdrowsza i pyszniejsza alternatywa dla sklepowyc...
Odsłon: 44821
Przez te upały zachciało mnie się sernika takiego całkiem na zimno. Z truskaw...
Odsłon: 122
Pierogi z wiśniami to u nas obowiązkowe danie w lecie. Już niebawem zaczyna s...
Odsłon: 290
Keczup z cukinii to o wiele zdrowsza i pyszniejsza alternatywa dla sklepowyc...
Odsłon: 44821
Składniki
Żeberka pokroić na kawałki i podsmażyć na oleju. Przełożyć do dużego garnka, zalać litrem wody, wrzucić listki laurowe, ziarna ziela i pieprzu. Gotować przez pół godziny. Posiekać cebulę i podsmażyć na patelni na której smażyły się żeberka. Kapustę pokroić w drobne kawałki, marchewkę w plasterki. Po ½ gotowania się żeberek dodać kapustę, marchewkę i cebulę.Dolać wody, żeby poziom był do kapusty. Gotować 30 minut. Dodać koncentrat pomidorowy, sól i pieprz. Gotować jeszcze 15 minut, na końcu doprawić solą i pieprzem i dodać posiekany koperek.