Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny wiosenny obiad- młoda kapusta z przecierem pomidorowym gotowana na żeberkach. Must cook !
Jajka po benedyktyńsku (Eggs Benedict) to danie śniadaniowe wywodzące się z k...
Odsłon: 32
Wariacja lodów limonkowych z większymi kawałkami skórki i mniejszą ilością cu...
Odsłon: 23
Jajka po benedyktyńsku (Eggs Benedict) to danie śniadaniowe wywodzące się z k...
Odsłon: 32
Wariacja lodów limonkowych z większymi kawałkami skórki i mniejszą ilością cu...
Odsłon: 23
Składniki
Żeberka pokroić na kawałki i podsmażyć na oleju. Przełożyć do dużego garnka, zalać litrem wody, wrzucić listki laurowe, ziarna ziela i pieprzu. Gotować przez pół godziny. Posiekać cebulę i podsmażyć na patelni na której smażyły się żeberka. Kapustę pokroić w drobne kawałki, marchewkę w plasterki. Po ½ gotowania się żeberek dodać kapustę, marchewkę i cebulę.Dolać wody, żeby poziom był do kapusty. Gotować 30 minut. Dodać koncentrat pomidorowy, sól i pieprz. Gotować jeszcze 15 minut, na końcu doprawić solą i pieprzem i dodać posiekany koperek.