Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone młode ziemniaki z masełkiem, czosnkiem i rozmarynem. Do tego zsiadłe mleko, maślanka i obiad idealny.
Królowa grilla :)
Odsłon: 23
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 173
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 204
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 143
Królowa grilla :)
Odsłon: 23
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 173
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 204
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 143
Składniki
Ziemniaki dobrze opłukać można je odrobinę zeskrobać. Ugotować w osolonej wodzie, na nieco więcej jak do 3-4 miękkości. Odlać, osuszyć, przepołowić i rozgnieść dłonią. Smażyć na maśle z olejem, posiekanym czosnkiem i rozmarynem do przyrumienienia. Gotowe można doprawić solą i pieprzem.