Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak przygotować młode ziemniaki pieczone z mięsem.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Mięso umyć, osuszyć pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do miski. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny 1 łyżeczką soli, ok ½ pieprzu. Marynatą skropić mięso, zawinąć w folię i wstawić do lodówki na ok 5 godzin. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Ziemniaki obrać i odgotować w osolonej wodzie ok 10 minut. Ugotowane ziemniaki przełożyć do brytfanny, miedzy ziemniaki poukładać kawałki mięsa. Posypać ziołami, solą odrobina pieprzy i cebulą pokrojoną w krążki.
Piec ok 35-40 minut. Przed podaniem młode ziemniaki pieczone z mięsem posypać zieloną pietruszką.