Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze ulubione i najsmaczniejsze młode ziemniaki w mundurkach gotowane i podsmażane z cebulą, papryką ostrą, czosnkiem i tymiankiem, lubimy zjeść na ciepło ale i też na zimno.........SMACZNEGO!!!
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 555
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8701
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3107
Polecam.
Odsłon: 1908
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 555
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8701
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3107
Polecam.
Odsłon: 1908
Składniki
Młode ziemniaki ugotować w mundurkach - ja gotuję w szybkowarze ziemniaki średniej wielkości 28 minut, mniejsze z 24 minuty a duże 33 minuty. W garnku na oleju rzepakowym podsmażyć na złocisto pokrojoną w kostkę cebule, dodać kostkę rosołową.
Ziemniaki wystudzone obrać ze skórki, pokroić w talarki i wsypać do cebuli, dodać paprykę ostrą, słodką, tymianek, wymieszać, podsmażać na średnim ogniu z 4 minuty.
Na koniec dodać pokrojone ząbki czosnku, pieprzu i soli do smaku, wymieszać i podsmażać jeszcze z 5 minut.
Co jakiś czas wymieszać, podawać z czym się lubi, podałam z małosolnym ogórkiem i pomidorem z cebulką młodą.