Super danie na upalne dni, z kefirem smakuje wybornie.
Młode ziemniaki zapiekane z boczkiem.
Składniki
- 1 kg ziemniaków
- 300 g wędzonego boczku
- Przyprawa do ziemniaków
- olej
Składniki
- 1 kg ziemniaków
- 300 g wędzonego boczku
- Przyprawa do ziemniaków
- olej

Etapy przygotowania
Ziemniaki dokładnie umyć, włożyć do garnka lekko posolić i ugotować (od momentu wrzenia gotować 10 min. na małym ogniu). Ostudzić.
Ziemniaki pokroić w plastry, boczek pokroić w plastry. Ziemniaki przekładać naprzemiennie. Posypać przyprawą do ziemniaków i skropić olejem.

Piekarnik nagrzać do 200 st. i piec ok. 30 min. Smacznego życzę :).
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 221

Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 1473
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 10107
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
- Kremy
- Dżemy
- Rogaliki
Odsłon: 909
Ostatnio komentowane przepisy

Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 221

Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 1473
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 10107
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
- Kremy
- Dżemy
- Rogaliki
Odsłon: 909



Składniki
- 1 kg ziemniaków
- 300 g wędzonego boczku
- Przyprawa do ziemniaków
- olej
Ziemniaki dokładnie umyć, włożyć do garnka lekko posolić i ugotować (od momentu wrzenia gotować 10 min. na małym ogniu). Ostudzić.
Ziemniaki pokroić w plastry, boczek pokroić w plastry. Ziemniaki przekładać naprzemiennie. Posypać przyprawą do ziemniaków i skropić olejem.
Piekarnik nagrzać do 200 st. i piec ok. 30 min. Smacznego życzę :).
Pyszności Danusiu...mniammm:)