Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2997
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 66
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2997
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 66
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
warzywa obrac (marchewke,pietrusze i seler),skrzydelka oplukac, wszytsko wrzucic do garnka zalac woda,dodac przyprawy i ugotowac z tego wywar(nazywam to pseudo rosolem):)w czasie gdy wywar bedzie sie gotowal siekamy cebule w drobna kostke,czosnek przeciskamy przez wyciskarke i to podsmazamy na masle az sie zeszkli, gdy wywar jest juz gotowy przecedzamy go by w garnku pozostal sam bulion,wrzucamy podsmazona cebule z czosnkiem i na malym ogniu gotujemy az cebula bedzie miekka(ja doprowadzam do momentu ze jest prawie rozgotowana); skrzydelka i ugotowne warzywa nie beda nam potrzebne juz w tej zupie polecam zjesc jak sa jeszcze cieple tak po prostu:):):) po ugotowaniu cebuli w wywarze i lekkim przestudzeniu albo miksujemy calosc tak by nie bylo kawalkow cebuli w zupie lub przecieramy przez sitko( gdy brak miksera w domu); znow podgrzewamy i doprawiamy wg uznania do smaku; chlebek kroimy w drobna kostke i wkladamy do lekko nagrzanego piekarnika by sie wysuszyl i powstaly grzanki; gotowa zupe musi byc goraca nalewamy do miseczki,wrzucamy grzanki, posypujemy startym zoltym serem i smacznego!!!!