Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 86
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 761
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 480
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 311
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 86
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 761
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 480
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 311
Składniki
warzywa obrac (marchewke,pietrusze i seler),skrzydelka oplukac, wszytsko wrzucic do garnka zalac woda,dodac przyprawy i ugotowac z tego wywar(nazywam to pseudo rosolem):)w czasie gdy wywar bedzie sie gotowal siekamy cebule w drobna kostke,czosnek przeciskamy przez wyciskarke i to podsmazamy na masle az sie zeszkli, gdy wywar jest juz gotowy przecedzamy go by w garnku pozostal sam bulion,wrzucamy podsmazona cebule z czosnkiem i na malym ogniu gotujemy az cebula bedzie miekka(ja doprowadzam do momentu ze jest prawie rozgotowana); skrzydelka i ugotowne warzywa nie beda nam potrzebne juz w tej zupie polecam zjesc jak sa jeszcze cieple tak po prostu:):):) po ugotowaniu cebuli w wywarze i lekkim przestudzeniu albo miksujemy calosc tak by nie bylo kawalkow cebuli w zupie lub przecieramy przez sitko( gdy brak miksera w domu); znow podgrzewamy i doprawiamy wg uznania do smaku; chlebek kroimy w drobna kostke i wkladamy do lekko nagrzanego piekarnika by sie wysuszyl i powstaly grzanki; gotowa zupe musi byc goraca nalewamy do miseczki,wrzucamy grzanki, posypujemy startym zoltym serem i smacznego!!!!