Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpierw rozgrzewamy dobrze grill – a potem dopiero układaj na nim produkty po ok 25-30 minutach od rozpalenia węgla temperatura grilla jest odpowiednia do pieczenia. Produkty układamy gdy na węglu pojawi się cienka warstwa popiołu . Nie odwracamy produktów na grillu zbyt często – wystarczy raz odwrócić je w połowie pieczenia. Najpierw rozgrzewamy dobrze grill – a potem dopiero układaj na nim produkty po ok 25-30 minutach od rozpalenia węgla temperatura grilla jest odpowiednia do pieczenia. Produkty układamy gdy na węglu pojawi się cienka warstwa popiołu . Nie odwracamy produktów na grillu zbyt często – wystarczy raz odwrócić je w połowie pieczenia. - Nie układamy na grillu produktów wyjętych bezpośrednio z lodówki , produkty powinny mieć temperaturę otoczenia . Nie układamy dużej ilości produktów na grillu im więcej produktów na ruszcie – tym dłuższy czas grillowania. Czas grillowania zależy także od temperatury powietrza – gdy jest gorąco –czas pieczenia będzie krótszy, gdy temperatura otoczenia jest niska – czas grillowania wydłuży się. - Nie grillujemy na otwartym ogniu – gdy pojawią się płomienie należy doprowadzić do zduszenia ognia . -Nie nakłuwamy widelcem małych kawałków mięsa to powoduje utratę soczystości Używamy do grillowania specjalnych aluminiowych tacek Nie używamy tych samych desek do krojenia surowych składników np. mięsa i ryb i do układania upieczonych potraw.
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 249
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 19
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 249
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 19
Składniki