Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne bliskowschodnie danie, molokheję, czyli jutę warzywną można zastąpić szpinakiem, ale w tej wersji jest smaczniejsza i bardziej wartościowa. Przepis odtworzyłam na podstawie smaku i podobnego przepisu ze strony arabskie.pl Przepis na dwie porcje.
Polecam.
Odsłon: 308
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 397
Polecam.
Odsłon: 308
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 397
Składniki
Mięso pokroiłam w kawałeczki i obsypałam przyprawami. Na patelni zeszkliłam posiekaną cebulę, dodałam mięso, mocno je przysmażyłam a po chwili dodałam posiekany czosnek. Gdy czosnek zaczął pachnieć dodałam obrane i posiekane pomidory.
Gdy pomidory się rozpadły dodałam rozmrożoną molokheję. Można użyć suszonej wtedy trzeba ją wcześniej namoczyć. Całość dusiłam około 30 minut. Liście puszczą kiślowaty sok i same zagęszczą potrawę. Powinno być czosnkowo i kwaśnawo od pomidorów.
Smacznego :)