Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne bliskowschodnie danie, molokheję, czyli jutę warzywną można zastąpić szpinakiem, ale w tej wersji jest smaczniejsza i bardziej wartościowa. Przepis odtworzyłam na podstawie smaku i podobnego przepisu ze strony arabskie.pl Przepis na dwie porcje.
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 281
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 293
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 326
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16397
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 107
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 281
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 293
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 326
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16397
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 107
Składniki
Mięso pokroiłam w kawałeczki i obsypałam przyprawami. Na patelni zeszkliłam posiekaną cebulę, dodałam mięso, mocno je przysmażyłam a po chwili dodałam posiekany czosnek. Gdy czosnek zaczął pachnieć dodałam obrane i posiekane pomidory.
Gdy pomidory się rozpadły dodałam rozmrożoną molokheję. Można użyć suszonej wtedy trzeba ją wcześniej namoczyć. Całość dusiłam około 30 minut. Liście puszczą kiślowaty sok i same zagęszczą potrawę. Powinno być czosnkowo i kwaśnawo od pomidorów.
Smacznego :)