Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne bliskowschodnie danie, molokheję, czyli jutę warzywną można zastąpić szpinakiem, ale w tej wersji jest smaczniejsza i bardziej wartościowa. Przepis odtworzyłam na podstawie smaku i podobnego przepisu ze strony arabskie.pl Przepis na dwie porcje.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 22
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 18
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21656
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 22
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 18
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21656
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Składniki
Mięso pokroiłam w kawałeczki i obsypałam przyprawami. Na patelni zeszkliłam posiekaną cebulę, dodałam mięso, mocno je przysmażyłam a po chwili dodałam posiekany czosnek. Gdy czosnek zaczął pachnieć dodałam obrane i posiekane pomidory.
Gdy pomidory się rozpadły dodałam rozmrożoną molokheję. Można użyć suszonej wtedy trzeba ją wcześniej namoczyć. Całość dusiłam około 30 minut. Liście puszczą kiślowaty sok i same zagęszczą potrawę. Powinno być czosnkowo i kwaśnawo od pomidorów.
Smacznego :)