Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na bardzo szybki, mało pracochłonny, a przede wszystkim zdrowy obiad - morszczuk na parze. Ryby jak wiadomo mają wiele wartości odżywczych, a przyrządzenie ich na parze, sprawi, że zachowamy je wszystkie, a ryba na dodatek będzie bardzo soczysta. Świeży koperek i cytryna jeszcze bardziej podkreśli jej smak.
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 13
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 157
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 26
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 13
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 157
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 26
Składniki
Świeżą rybę umyć, mrożonej nie trzeba wcześniej rozmrażać. Koperek umyć i drobno posiekać. Cytrynę również umyć i pokroić w plastry. Morszczuka doprawić solą i pieprzem, posypać koperkiem, przykryć plastrami cytryny i warto zostawić na 3-4 godziny w lodówce. Następnie gotować na parze ok. 20 min. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego :)