Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażony morszczuk podany z młodymi ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 834
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 56
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 834
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 56
Składniki
Surówka: Kapustę kroimy w drobne paski, obraną marchew ścieramy na dużych oczkach, cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki doprawiamy pieprzem ziołowym i solą, dodajemy majonez i mieszamy. Tak przygotowaną surówkę wstawiamy przykrytą do lodówki.
Wykonanie dania: Wymyte, oczyszczone ryby tniemy na połówki, przyprawiamy pieprzem cytrynowym i solą.
Obieramy ziemniaki, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie. Jednocześnie smażymy kawałki morszczuka na gorącym oleju.
Usmażoną rybę podajemy z młodymi ziemniakami i surówką z kapusty. Smacznego!!!