Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzis polecam smaczne, szybkie do wykonania i zdrowe danie. Jego przygotowanie zajmie nam nie wiecej niz 15 minut. Morszczuka mozemy zastapic dowolnym gatunkiem ryby pokrojonej w dzwonka. Liczymy po 2 kawalki ryby i 2 krewetki na osobe. Ja lubie z ziemniaczkami, ale swietnie smakuje tylko z surowka lub pieczonymi warzywami.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8670
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7263
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4968
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327933
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8670
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7263
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4968
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327933
Składniki
Rybe pokrojona w dzwonka lekko solimy i obtaczamy w mace. Rozgrzewamy na patelni oliwe z oliwek (musi byc jej dosc duzo, tak zeby zakryla nam cale dno naczynia) i smazymy na niej najpierw krewetki, doslownie minute, tylko do momentu kiedy beda czerwone. NIe mozemy ich "przeciagnac" bo zrobia sie suche i nieapetyczne. Usmazone krewetki odkladamy i na tym samym oleju smazymy cebulke i kawalki ryby, ok 2 min z kazdej strony. Podlewamy bialym winem, doprowadzamu do wrzenia i gotujemy jeszcze okolo 5 minut. Mozna tez dodac troche platkow chili, aby danie bylo bardziej wyraziste. W ostatniej minucie dodajemy krewetki. Gotowe danie posypujemy natka pietruszki. Smacznego.