Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam panierowane kotlety z dawno zapomnianej mortadeli. Smaczne i lubiane przez moich domowników. Przepis prosty i szybki.
nóż, deska, talerze, widelec , patelnia,
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413910
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2199
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413910
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2199
Składniki
Z mortadeli ściągamy skórę, kroimy na grubsze plastry. Jajko umyć, wbić do miski dodać przyprawę uniwersalną, szczyptę soli i pieprzu do smaku rozbełtać. Plastry mortadeli wkładać do jajka i panierować w tartej bułce. Panierowane plastry mortadeli smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami, ogórkiem konserwowym lub kiszonym albo z buraczkami.