Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam panierowane kotlety z dawno zapomnianej mortadeli. Smaczne i lubiane przez moich domowników. Przepis prosty i szybki.
nóż, deska, talerze, widelec , patelnia,
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9793
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2436
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1581
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 572
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3720
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9793
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2436
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1581
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 572
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3720
Składniki
Z mortadeli ściągamy skórę, kroimy na grubsze plastry. Jajko umyć, wbić do miski dodać przyprawę uniwersalną, szczyptę soli i pieprzu do smaku rozbełtać. Plastry mortadeli wkładać do jajka i panierować w tartej bułce. Panierowane plastry mortadeli smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami, ogórkiem konserwowym lub kiszonym albo z buraczkami.