Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam panierowane kotlety z dawno zapomnianej mortadeli. Smaczne i lubiane przez moich domowników. Przepis prosty i szybki.
nóż, deska, talerze, widelec , patelnia,
Są takie zupy, do których czasami musimy wrócić. Tak jest z minestrone. Śwież...
Odsłon: 4279
Witam. Dzisiejszy przepis to prawdziwa bomba dla naszych kubków smakowych. Po...
Odsłon: 28
Obłędne, maślane o wyrazistym serowym smaku krakersy, które przygotujecie w k...
Odsłon: 79
Świetna przekąska na imprezę. Grissini z ziarnami to idealny dodatek do wszel...
Odsłon: 54
Polecam proste ,nieskomplikowane wykonanie pączków. Pączki nadziane powidłami...
Odsłon: 862
Witam. Dzisiejszy przepis to prawdziwa bomba dla naszych kubków smakowych. Po...
Odsłon: 28
Obłędne, maślane o wyrazistym serowym smaku krakersy, które przygotujecie w k...
Odsłon: 79
Świetna przekąska na imprezę. Grissini z ziarnami to idealny dodatek do wszel...
Odsłon: 54
Polecam proste ,nieskomplikowane wykonanie pączków. Pączki nadziane powidłami...
Odsłon: 862
Składniki
Z mortadeli ściągamy skórę, kroimy na grubsze plastry. Jajko umyć, wbić do miski dodać przyprawę uniwersalną, szczyptę soli i pieprzu do smaku rozbełtać. Plastry mortadeli wkładać do jajka i panierować w tartej bułce. Panierowane plastry mortadeli smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami, ogórkiem konserwowym lub kiszonym albo z buraczkami.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Sznycel wiedeński
Dania główne
Rosół z kaczki
Dania główne
Pieczone kotlety z kurczaka z warzywami
Dania główne
Zapiekanka z zupek chińskich
Sznycel wiedeński
Sznycel wiedeński z cielęciny jest bardzo delikatny i soczysty. Najlepiej sma...
Odsłon: 2657
Rosół z kaczki
Pyszny rosół, idealne na obiad.
Odsłon: 110