Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam panierowane kotlety z dawno zapomnianej mortadeli. Smaczne i lubiane przez moich domowników. Przepis prosty i szybki.
nóż, deska, talerze, widelec , patelnia,
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5709
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8917
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7994
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5494
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5709
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8917
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7994
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5494
Składniki
Z mortadeli ściągamy skórę, kroimy na grubsze plastry. Jajko umyć, wbić do miski dodać przyprawę uniwersalną, szczyptę soli i pieprzu do smaku rozbełtać. Plastry mortadeli wkładać do jajka i panierować w tartej bułce. Panierowane plastry mortadeli smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami, ogórkiem konserwowym lub kiszonym albo z buraczkami.