Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam panierowane kotlety z dawno zapomnianej mortadeli. Smaczne i lubiane przez moich domowników. Przepis prosty i szybki.
        nóż, deska, talerze, widelec , patelnia,
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231682
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4927
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36180
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1375
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231682
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4927
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36180
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1375
        
        
                Składniki
Z mortadeli ściągamy skórę, kroimy na grubsze plastry. Jajko umyć, wbić do miski dodać przyprawę uniwersalną, szczyptę soli i pieprzu do smaku rozbełtać. Plastry mortadeli wkładać do jajka i panierować w tartej bułce. Panierowane plastry mortadeli smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami, ogórkiem konserwowym lub kiszonym albo z buraczkami.