Do góry

Dania główne Przepis na:

Moskole z masłem czosnkowym

Moskole z masłem czosnkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 164

Dodano:

Odsłon: 8446

Smaczne, góralskie placki z ziemniaków.

Składniki

  • Ziemniaki puree, cały garnek 3 litry
  • Mąka 3 szklanki
  • Jaja 2 szt.
  • Masło
  • Czosnek
  • Sól
  • Pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ugotowane ziemniaki w słonej wodzie ugniatamy i łączymy z mąką oraz jajkami, lekko pieprzymy. Dobrze połączone składniki suszymy na rozgrzanej patelni.

    Masło w temperaturze pokojowej łączymy widelcem z wyciśniętym przez praskę czosnkiem, smarujemy nim ciepłe placuszki.

    Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń