Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, góralskie placki z ziemniaków.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7876
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1096
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13640
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7876
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1096
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13640
Składniki
Ugotowane ziemniaki w słonej wodzie ugniatamy i łączymy z mąką oraz jajkami, lekko pieprzymy. Dobrze połączone składniki suszymy na rozgrzanej patelni. Masło w temperaturze pokojowej łączymy widelcem z wyciśniętym przez praskę czosnkiem, smarujemy nim ciepłe placuszki. Smacznego !