Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną kolację we dwoje. Są naturalnym afrodyzjakiem, ale także cechują się dużą zawartością nienasyconych kwasów tłuszczowych czy witamin. Wzmacniają odporność i chronią przed chorobami. Samo danie jest niezwykle wykwintne, aromatyczne i efektowne. Choć z pewnością nie jest to potrawa do przygotowywania na co dzień, warto przyrządzić je od święta dla drugiej połówki. Jeśli lubisz nieco pikantniejsze smaki, dodaj połowę papryczki chili do smażenia czosnku. Sprawdź, a na pewno nie pożałujesz.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 322
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11127
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3736
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1280
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 322
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11127
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3736
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1280
Składniki
Masło rozpuść w głębokiej patelni z pokrywką.
Czosnek drobno posiekaj i smaż przez 30 sekund lub do uzyskania ładnego zapachu.
Na patelnię wlej wino oraz sok z cytryny. Doprowadź całość do wrzenia, a następnie dodaj małże i przykryj naczynie pokrywką. Gotuj przez 5 minut, do momentu aż wszystkie się otworzą. Nieotwarte mule wyrzuć.
Dodaj pietruszkę i dopraw całość do smaku solą i pieprzem.
Mule w białym winie podawaj posypane dodatkową natką pietruszki, najlepiej z dodatkiem świeżego, chrupiącego chleba.
Najlepiej nie zostawiaj resztek na później. Jeśli musisz, przechowuj danie w lodówce i zużyj w ciągu 24 godzin, lekko podgrzewając na patelni.