Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Musaka w innym wydaniu - prosta w wykonaniu i bardzo smaczna.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 68
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 158
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1227
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 492
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 68
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 158
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1227
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 492
Składniki
Na oleju podsmażyć pokrojoną cebulę z wyciśniętym czosnkiem. Wrzucić mięso i dalej smażyć (ok.10 min.). Pokroić w grubą kostkę ziemniaki, dodać do mięsa, dolać troszkę wody i dusić pod przykryciem aż ziemniaki lekko zmiękną (ok.10 min). Pod koniec duszenia dodać przecier pomidorowy, przyprawy i dobrze wymieszać.
Jogurt (ja robię z jogurtem greckim) dobrze wymieszać z 3-5 jajkami. Mięso wylać do naczynia żaroodpornego lub blaszki. Na górę jogurt roztrzepany z jajkami i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec ok 35- 40 min aż góra się zarumieni. U mnie uwielbiają do tego sałatkę grecką ale może być dowolna.
Przepis dostałam od sąsiadki, która kilka lat mieszkała w Bułgarii. Sprawdzony, naprawdę super na obiad czy ciepłą kolację. Polecam!