Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Musaka w innym wydaniu - prosta w wykonaniu i bardzo smaczna.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3779
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 623
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 715
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3779
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 623
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 715
Składniki
Na oleju podsmażyć pokrojoną cebulę z wyciśniętym czosnkiem. Wrzucić mięso i dalej smażyć (ok.10 min.). Pokroić w grubą kostkę ziemniaki, dodać do mięsa, dolać troszkę wody i dusić pod przykryciem aż ziemniaki lekko zmiękną (ok.10 min). Pod koniec duszenia dodać przecier pomidorowy, przyprawy i dobrze wymieszać.
Jogurt (ja robię z jogurtem greckim) dobrze wymieszać z 3-5 jajkami. Mięso wylać do naczynia żaroodpornego lub blaszki. Na górę jogurt roztrzepany z jajkami i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec ok 35- 40 min aż góra się zarumieni. U mnie uwielbiają do tego sałatkę grecką ale może być dowolna.
Przepis dostałam od sąsiadki, która kilka lat mieszkała w Bułgarii. Sprawdzony, naprawdę super na obiad czy ciepłą kolację. Polecam!