Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3657
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 314
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3657
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 314
Składniki
Makaron muszle ugotuj al dente według instrukcji na opakowaniu.
Mięso mielone dopraw do smaku: solą, pieprzem, bazylią, oregano,lubczykiem Na patelni podsmaż delikatnie cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Dodaj mięso mielone i czosnek przeciśnięty przez praskę. Gdy mięso lekko zarumieni się, dodaj do niego przecier pomidorowy i na małym ogniu duś około 10minut.
Naczynie żaroodporne wysmaruj niewielką ilością masła, a na dno wlej odrobinę sosu pomidorowego z patelni. Ostudzone muszle napełnij mięsnym farszem wymieszanym z serem i ułóż w naczyniu. Na makaron wylej pozostałość sosu z patelni. Całość piecz 15 minut w naczyniu z pokrywką, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza.