Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 762
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6955
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8611
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 266
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 762
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6955
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8611
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 266
Składniki
Makaron muszle ugotuj al dente według instrukcji na opakowaniu.
Mięso mielone dopraw do smaku: solą, pieprzem, bazylią, oregano,lubczykiem Na patelni podsmaż delikatnie cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Dodaj mięso mielone i czosnek przeciśnięty przez praskę. Gdy mięso lekko zarumieni się, dodaj do niego przecier pomidorowy i na małym ogniu duś około 10minut.
Naczynie żaroodporne wysmaruj niewielką ilością masła, a na dno wlej odrobinę sosu pomidorowego z patelni. Ostudzone muszle napełnij mięsnym farszem wymieszanym z serem i ułóż w naczyniu. Na makaron wylej pozostałość sosu z patelni. Całość piecz 15 minut w naczyniu z pokrywką, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza.