Do góry

Dania główne Przepis na:

muszelki z mięsem

muszelki z mięsem

Autor:

Przepisów i artykułów: 72 Ocena: 259

Dodano:

Odsłon: 330

dla Ani

Składniki

  • 500 g mielonego mięsa,
  • opakowanie makaronu conchiglioni (duże muszle),
  • jedna cebula
  • 2 ząbki czosnku,
  • 20 g żółtego sera,
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
  • 2 łyżki oleju
  • przyprawy do smaku w dowolnej ilości: sól, pieprz, oregano, bazylia,lubczyk
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
muszelki z mięsem

Przygotowanie

  1. Makaron muszle ugotuj al dente według instrukcji na opakowaniu.

  2. Mięso mielone dopraw do smaku: solą, pieprzem, bazylią, oregano,lubczykiem
    Na patelni podsmaż delikatnie cebulę pokrojoną w drobną kostkę.
    Dodaj mięso mielone i czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Gdy mięso lekko zarumieni się, dodaj do niego przecier pomidorowy i na małym ogniu duś około 10minut.

  3. Naczynie żaroodporne wysmaruj niewielką ilością masła, a na dno wlej odrobinę sosu pomidorowego z patelni.
    Ostudzone muszle napełnij mięsnym farszem wymieszanym z serem i ułóż w naczyniu.
    Na makaron wylej pozostałość sosu z patelni.
    Całość piecz 15 minut w naczyniu z pokrywką, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń