Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Składniki
Makaron muszle ugotuj al dente według instrukcji na opakowaniu.
Mięso mielone dopraw do smaku: solą, pieprzem, bazylią, oregano,lubczykiem Na patelni podsmaż delikatnie cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Dodaj mięso mielone i czosnek przeciśnięty przez praskę. Gdy mięso lekko zarumieni się, dodaj do niego przecier pomidorowy i na małym ogniu duś około 10minut.
Naczynie żaroodporne wysmaruj niewielką ilością masła, a na dno wlej odrobinę sosu pomidorowego z patelni. Ostudzone muszle napełnij mięsnym farszem wymieszanym z serem i ułóż w naczyniu. Na makaron wylej pozostałość sosu z patelni. Całość piecz 15 minut w naczyniu z pokrywką, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza.