Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Malutkie kotleciki w muszelkach makaronowych w sosie pomidorowym z pieczarkami, przykryte serem.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8030
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1156
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9809
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4516
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8030
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1156
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9809
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4516
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski.
2. Wbijamy jajko.
3. Cebulę jedną obieramy drobno kroimy, przekładamy do mięsa.
4. Przyprawiamy majerankiem, solą oraz papryką.
5. Dodajemy bułkę tartą i wyrabiamy, robiąc małe kotleciki wielkość orzecha.
6. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
7. Makaron gotujemy w osolonej wodzie na pół twardo. 8. W każdą muszelkę wkładamy kotleta i układamy w naczyniu.
9. Drugą cebulę obieramy i drobno kroimy, następnie prużymy na rozgrzanym oleju
10. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
11. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
12. Paprykę kroimy w kostkę dodajemy do grzybów.
13. Na koniec dodajemy passatę.
14. Następnie ketchup i chwilę prużymy.
15. Gotowy sos wylewamy na muszelki.
16. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, posypujemy zapiekankę.
17. Zapiekamy 20 minut w 180˚C. 18. Danie gotowe. 19. Smacznego.