Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Malutkie kotleciki w muszelkach makaronowych w sosie pomidorowym z pieczarkami, przykryte serem.
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 1007
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5478
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 366
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 1007
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5478
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 366
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski.
2. Wbijamy jajko.
3. Cebulę jedną obieramy drobno kroimy, przekładamy do mięsa.
4. Przyprawiamy majerankiem, solą oraz papryką.
5. Dodajemy bułkę tartą i wyrabiamy, robiąc małe kotleciki wielkość orzecha.
6. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
7. Makaron gotujemy w osolonej wodzie na pół twardo. 8. W każdą muszelkę wkładamy kotleta i układamy w naczyniu.
9. Drugą cebulę obieramy i drobno kroimy, następnie prużymy na rozgrzanym oleju
10. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
11. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
12. Paprykę kroimy w kostkę dodajemy do grzybów.
13. Na koniec dodajemy passatę.
14. Następnie ketchup i chwilę prużymy.
15. Gotowy sos wylewamy na muszelki.
16. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, posypujemy zapiekankę.
17. Zapiekamy 20 minut w 180˚C. 18. Danie gotowe. 19. Smacznego.