Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Malutkie kotleciki w muszelkach makaronowych w sosie pomidorowym z pieczarkami, przykryte serem.
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski.
2. Wbijamy jajko.
3. Cebulę jedną obieramy drobno kroimy, przekładamy do mięsa.
4. Przyprawiamy majerankiem, solą oraz papryką.
5. Dodajemy bułkę tartą i wyrabiamy, robiąc małe kotleciki wielkość orzecha.
6. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
7. Makaron gotujemy w osolonej wodzie na pół twardo. 8. W każdą muszelkę wkładamy kotleta i układamy w naczyniu.
9. Drugą cebulę obieramy i drobno kroimy, następnie prużymy na rozgrzanym oleju
10. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
11. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
12. Paprykę kroimy w kostkę dodajemy do grzybów.
13. Na koniec dodajemy passatę.
14. Następnie ketchup i chwilę prużymy.
15. Gotowy sos wylewamy na muszelki.
16. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, posypujemy zapiekankę.
17. Zapiekamy 20 minut w 180˚C. 18. Danie gotowe. 19. Smacznego.