Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na obiad proponuję łososia (lub pstrąga tęczowego) zapieczonego w makaronowych muszlach w sosie śmietanowo-serowym. Proste i w miarę szybkie pyszne danie ( przepis dla 4 osób).
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Rybę doprawić solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny i usmażyć. Makaron ugotować al dente. W misce zmieszać śmietanę z wodą i mąką ziemniaczaną. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Muszle nadziewać obraną usmażoną rybą i poukładać w naczyniu, następnie zalać sosem. Piec ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni do zrumienienia. SMACZNEGO!!!