Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekkie , aromatyczne danie, takie typowo letnie
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 435
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2306
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38667
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1355
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 435
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2306
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38667
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1355
Składniki
1. makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy, przelewamy zimna wodą, 2. na oleju podduszamy posiekaną cebulę, dodajemy startą na tarce marchew, jak zmięknie dodajemy pozostałe warzywa, dusimy na małym ogniu do miękkości, w razie potrzeby dodajemy kilka łyżek wody, dodajemy oregano i tymianek, doprawiamy solą i papryką, farsz musi być dość ostry, 3. na oleju poddusić cebulę i czosnek, dodać obrane ze skórki pomidory, dusić na małym ogniu, warzywa zblendować, dodać przecier pomidorowy, doprawić sola i pieprzem, 4. muszle nadziewać zimnym farszem, do naczynia żaroodpornego wlać sos, ułożyć muszle (powinny być zanurzone w sosie), posypać tartym serem, zapiekać 20 min w temperaturze 180 st, smacznego