Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekkie , aromatyczne danie, takie typowo letnie
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2409
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4553
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1632
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 494
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2409
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4553
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1632
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 494
Składniki
1. makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy, przelewamy zimna wodą, 2. na oleju podduszamy posiekaną cebulę, dodajemy startą na tarce marchew, jak zmięknie dodajemy pozostałe warzywa, dusimy na małym ogniu do miękkości, w razie potrzeby dodajemy kilka łyżek wody, dodajemy oregano i tymianek, doprawiamy solą i papryką, farsz musi być dość ostry, 3. na oleju poddusić cebulę i czosnek, dodać obrane ze skórki pomidory, dusić na małym ogniu, warzywa zblendować, dodać przecier pomidorowy, doprawić sola i pieprzem, 4. muszle nadziewać zimnym farszem, do naczynia żaroodpornego wlać sos, ułożyć muszle (powinny być zanurzone w sosie), posypać tartym serem, zapiekać 20 min w temperaturze 180 st, smacznego