Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka w aromatycznym sosie musztardowym z pieczarkami mogą gościć na naszym świątecznym stole.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 326
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4412
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1865
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3633
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31260
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 326
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4412
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1865
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3633
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31260
Składniki
1. Udka kroimy na połówki i solimy. 2. Robimy marynatę z musztardy, miodu, czosnku, pieprzu, papryki ostrej i polewamy udka, odstawiamy na 3 godziny.
3. Po tym czasie układamy udka w rękawie do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C.
4. W tym czasie, co udka się pieczą, obieramy cebulę i prużymy na rozgrzanym oleju. 5. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 6. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
7. Następnie dodajemy pokrojone w plasterki ogórki.
8. Na koniec, żeby powstał nam gęsty aromatyczny sos dodajemy 3 łyżki musztardy sarepskiej i wlewamy śmietanę, 2 minuty gotujemy.
9. Udka po upieczeniu, układamy w naczyniu.
10. Polewamy sosem z pieczarkami. 11. Danie gotowe. 12. Smacznego.