Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 650
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 31
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 650
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 31
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Składniki
Piersi z kurczaka oczyszczamy. Rozbijamy delikatnie tłuczkiem do mięsa. Każdą przekrawamy wzdłuż, ale nie do końca. Następnie solimy i pieprzymy, i nacieramy czosnkiem.
Liście szpinaku gotujemy we wrzącej osolonej wodzie ok. 4 minut. Odcedzamy i w razie potrzeby rozdrabniamy. W miseczce mieszamy ser ricotta ze szpinakiem. Dodajemy odrobinę pieprzu i 1 łyżkę mieszanki ziół włoskich.
Na każdej piersi z kurczaka rozsmarowujemy cienką porcję sera ze szpinakiem. Zawijamy. Każdą pierś obkładamy plasterkami bekonu.
Piekarnik nagrzewamy do 200 C. W naczyniu żaroodpornym układamy piersi i pieczemy ok. 35-40 minut, lub do chwili, aż będą upieczone, a boczek rumiany. Podajemy z ulubionąsurówką obiadową i ryżem. Smacznego!