Do góry

Dania główne Przepis na:

Nadziewana pierś z kurczaka w boczkowej zawijce

Nadziewana pierś z kurczaka w boczkowej zawijce

Autor:

Przepisów i artykułów: 109 Ocena: 1009

Dodano:

Odsłon: 11174

Szybkie danie

Składniki

  • 1 szklanka szpinaku
  • małe opakowanie sera ricotta
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka ziół włoskich (oregano, bazylia, szałwia, majeranek, cząber, etc)
  • 8 plastrów boczku
  • 2-3 piersi z kurczaka
  • 1 ząbek czosnku przepuszczony przez praskę
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Nadziewana pierś z kurczaka w boczkowej zawijce

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka oczyszczamy. Rozbijamy delikatnie tłuczkiem do mięsa. Każdą przekrawamy wzdłuż, ale nie do końca. Następnie solimy i pieprzymy, i nacieramy czosnkiem.

  2. Liście szpinaku gotujemy we wrzącej osolonej wodzie ok. 4 minut. Odcedzamy i w razie potrzeby rozdrabniamy. W miseczce mieszamy ser ricotta ze szpinakiem. Dodajemy odrobinę pieprzu i 1 łyżkę mieszanki ziół włoskich.

  3. Na każdej piersi z kurczaka rozsmarowujemy cienką porcję sera ze szpinakiem. Zawijamy. Każdą pierś obkładamy plasterkami bekonu.

  4. Piekarnik nagrzewamy do 200 C. W naczyniu żaroodpornym układamy piersi i pieczemy ok. 35-40 minut, lub do chwili, aż będą upieczone, a boczek rumiany.

    Podajemy z ulubionąsurówką obiadową i ryżem.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń