Do góry

Dania główne Przepis na:

Nadziewane kotlety z karpia

Nadziewane kotlety z karpia

Autor:

Przepisów i artykułów: 2495 Ocena: 17561

Dodano:

Odsłon: 650

Smaczne i aromatyczne kotlety na obiad.

Składniki

  • 60 dag fileta z karpia
  • 1 jajko
  • 1 czerstwa bułka
  • sól i pieprz do smaku
  • przyprawa do ryb do smaku
  • bułka tarta do panierki
  • Składniki na farsz:
  • 10 dag pieczarek
  • ½ czerwonej cebuli
  • ½ papryczki chili
  • 1 papryka
  • pieprz i sól do smaku
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Nadziewane kotlety z karpia

Przygotowanie

  1. Wykonanie farszu:
    Wszystkie składniki na farsz rozdrobnić lub drobno pokroić, przyprawić do smaku i odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny.
    Wykonanie:
    Rybę zmielić dwa razy przez maszynkę, za drugim razem zmielić również namoczoną i odciśniętą bułkę. Wbić jajko, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić masę, gdyby była za rzadka to możemy zgęścić bułką tartą. Stolnicę posypać dosyć obficie bułką tatrą, z przygotowanego mięsa formować placuszki i układać na stolnicy. Następnie kłaść na środek przygotowany farsz, po czym formować kotlety, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń