Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie na obiad. Polecam ten przepis.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Składniki
Wykonanie: Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Natkę posiekać. Do miseczki włożyć cebulę, natkę, mięso mielone, jajka, tartą bułkę, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, musztardę doprawić solą i pieprzem. Całość wyrobić na jednolitą masę i podzielić na 16 równych porcji. Osączone liście winogron rozłożyć na papierze do pieczenia i położyć na nich porcje mięsa. Boki liści zwinąć do środka i ostrożnie zrolować. Formę żaroodporną posmarować tłuszczem wyłożyć gotowy ryż i położyć na nim faszerowane liście winogron. Bulion wymieszać z winem, koncentratem, solą, cukrem do smaku. Tak przygotowaną mieszanką, polać liście i obłożyć mozzarellą pokrojoną w plasterki.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekać około 40 minut do zrumienienia. Ja to danie podałem z musem czosnkowym Składniki na mus czosnkowy: Ketchup 3 łyżki, majonez 3 łyżki, gęsta śmietana 3 łyżki, czosnek 3-4 ząbki. Wykonanie: Czosnek zetrzeć na tarce i wymieszać z pozostałymi składnikami, Link na marynowane liście winogron. https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-liscie-winogron-w-solance,182198,tradycyjna-kuchnia.html