Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie na obiad. Polecam ten przepis.
Lubisz cukierki czekoladowe Kasztanki? Zachwyci cię prosty deser Kasztanek –...
Odsłon: 2537
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 84
Lubisz cukierki czekoladowe Kasztanki? Zachwyci cię prosty deser Kasztanek –...
Odsłon: 2537
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 84
Składniki
Wykonanie: Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Natkę posiekać. Do miseczki włożyć cebulę, natkę, mięso mielone, jajka, tartą bułkę, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, musztardę doprawić solą i pieprzem. Całość wyrobić na jednolitą masę i podzielić na 16 równych porcji. Osączone liście winogron rozłożyć na papierze do pieczenia i położyć na nich porcje mięsa. Boki liści zwinąć do środka i ostrożnie zrolować. Formę żaroodporną posmarować tłuszczem wyłożyć gotowy ryż i położyć na nim faszerowane liście winogron. Bulion wymieszać z winem, koncentratem, solą, cukrem do smaku. Tak przygotowaną mieszanką, polać liście i obłożyć mozzarellą pokrojoną w plasterki.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekać około 40 minut do zrumienienia. Ja to danie podałem z musem czosnkowym Składniki na mus czosnkowy: Ketchup 3 łyżki, majonez 3 łyżki, gęsta śmietana 3 łyżki, czosnek 3-4 ząbki. Wykonanie: Czosnek zetrzeć na tarce i wymieszać z pozostałymi składnikami, Link na marynowane liście winogron. https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-liscie-winogron-w-solance,182198,tradycyjna-kuchnia.html