Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone kotlety od dawna królują na naszych stołach i zawsze choć proste były hitem na każdej imprezie. Dziś przedstawiam Wam wariację na temat tych kotletów czyli kotlety nadziewane. Były pyszne.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1266
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2914
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1008
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1775
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1266
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2914
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1008
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1775
Składniki
Dynię zetrzeć na najdrobniejszych oczkach i podsmażyć na odrobinie oleju. Dodać ugotowany wcześniej makaron i przyprawy oraz jajko i wymieszać, wystudzić nadzienie i dodać do niego starty żółty ser. Ponownie wymieszać masę. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Łopatkę i bułkę zmielić w maszynce do mięsa. Cebulę i czosnek podsmażyć i wystudzić. Doprawić do smaku i wyrobić masę. Masę mięsną dzielić na 150g porcje. Rozpłaszczać na dłoni masę, na środek kłaść porcje nadzienia, zlepiać kotlety formując kule i lekko spłaszczać. Uważać, aby nadzienie było całkowicie schowane w masie mięsnej. Każdy kotlet obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju na rumiano z obu stron. Podawać z ulubionymi dodatkami.