Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadziewane papryki sprawdzą się jako pożywna przekąska na ciepło lub danie obiadowe. Jeśli szukasz oryginalnego smaku, sięgnij po zielone warzywa, które są bardziej cierpkie i tworzą balans wobec słodkich pomidorów. Nadmiar mięsnego farszu z papryk użyj do nadziewania cukinii, bakłażanów lub pomidorów. Danie podawaj samodzielnie lub w towarzystwie jogurtowego sosu.
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13482
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 608
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2825
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13482
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 608
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2825
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Składniki
Umyj papryki, usuń łodyżki i ostrożnie wytnij gniazda nasienne, aby nie uszkodzić warzyw, po czym odstaw. Następnie przygotuj farsz. Opłucz ryż i kaszę bulgur, następnie ugotuj w osolonej wodzie na półtwardo. Przesyp do miski, aby lekko przestygło. Następnie dodaj mielone mięso, drobno posiekaną cebulkę oraz natkę pietruszki, koncentrat pomidorowy, zioła, a na koniec sól i pieprz. Dolej oliwę i dokładnie wymieszaj farsz łyżką lub ręką.
Faszeruj papryki powstałym nadzieniem pozostawiając trochę miejsca na górze. Układaj papryki w naczyniu do pieczenia, aby opierały się o siebie. Pokrój pomidor na małe kawałki i układaj na papryce, aby zakryć farsz. Podlej warzywa wodą do 1/3 wysokości warzyw i przykryj folią aluminiową lub pokrywką.
Możesz także ułożyć papryki w worku do pieczenia. Wstaw naczynie do pieca nagrzanego do 150°C na 50 minut. Na 5-10 minut przed końcem zdejmij pokrywę, aby wierzch się zarumienił. Następnie wyjmij papryki z piekarnika i podawaj na gorąco. Możesz polać ulubionym sosem i zaserwować samodzielnie lub z kromką świeżego chleba.