Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadziewane papryki sprawdzą się jako pożywna przekąska na ciepło lub danie obiadowe. Jeśli szukasz oryginalnego smaku, sięgnij po zielone warzywa, które są bardziej cierpkie i tworzą balans wobec słodkich pomidorów. Nadmiar mięsnego farszu z papryk użyj do nadziewania cukinii, bakłażanów lub pomidorów. Danie podawaj samodzielnie lub w towarzystwie jogurtowego sosu.
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 50
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 283
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 392
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3348
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3718
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 50
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 283
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 392
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3348
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3718
Składniki
Umyj papryki, usuń łodyżki i ostrożnie wytnij gniazda nasienne, aby nie uszkodzić warzyw, po czym odstaw. Następnie przygotuj farsz. Opłucz ryż i kaszę bulgur, następnie ugotuj w osolonej wodzie na półtwardo. Przesyp do miski, aby lekko przestygło. Następnie dodaj mielone mięso, drobno posiekaną cebulkę oraz natkę pietruszki, koncentrat pomidorowy, zioła, a na koniec sól i pieprz. Dolej oliwę i dokładnie wymieszaj farsz łyżką lub ręką.
Faszeruj papryki powstałym nadzieniem pozostawiając trochę miejsca na górze. Układaj papryki w naczyniu do pieczenia, aby opierały się o siebie. Pokrój pomidor na małe kawałki i układaj na papryce, aby zakryć farsz. Podlej warzywa wodą do 1/3 wysokości warzyw i przykryj folią aluminiową lub pokrywką.
Możesz także ułożyć papryki w worku do pieczenia. Wstaw naczynie do pieca nagrzanego do 150°C na 50 minut. Na 5-10 minut przed końcem zdejmij pokrywę, aby wierzch się zarumienił. Następnie wyjmij papryki z piekarnika i podawaj na gorąco. Możesz polać ulubionym sosem i zaserwować samodzielnie lub z kromką świeżego chleba.